in

Ova dva fudbalera danas će biti predstavljena u Sarajevu

Ova dva fudbalera danas će biti predstavljena u Sarajevu
Slatka-Tajna.Eu
Ova dva fudbalera danas će biti predstavljena u Sarajevu

U sjajnoj atmosferi na stadionu „Jošik“ u Lukavcu, na dobrom travnjaku i po prijatnom vremenu, odigrana je prva utakmica baraža za ulazak u Prvu ligu FBiH. Domaći FK Radnički ugostio je ekipu FK Klis iz Buturović Polja, a prisutni ljubitelji nogometa iz Lukavca i okolnih gradova, kao i navijači iz Hercegovine, koji su u velikom broju pratili ovu utakmicu vidjeli su zanimljiv meč, sa puno lijepih akcija, šuteva u okvir gola, povoljnih prilika, odbrana vratara oba tima, tri lijepa zgoditka a na kraju je slavila ekipa „Topnika iz Lukavca“ koji su ostvarili trijumf rezultatom 3:0.

Poslije početnog ispitivanja snaga igru su preuzeli domaćina i već u 18 minuti sreća je spasila goste, jer je Ordagićev šut glavom sa 7,8 metara, uz pomoć vratara gostiju Ahmeda Ćosića završio na prečki. Vrlo brzo erupcija oduševljenja kod domaćih navijača, lijepu akciju navalnih igrača u 22 minuti u gol pretvara brzonogi Hasmir Salihović koji glavom sa 5,6 metara trese „storu“ vratara Ćosića i bilo je to 1:0.Imao je Radnički u prvom dijelu igre još dvije, tri prilike preko Čabrića, Murselovića ,Ordagića a gosti su opasno zaprijetili preko Vile, ali je u posljednji trenutak svoju mrežu spasio kapiten Dautović.

U nastavku meča domaćin je pojačao tempo, u 53 minuti poslije lijepe akcije opasno su zaprijetili ali nije bilo konačne realizacije. Ali u 56 minuti „Jošik“ gori, tresu se tribine, na stadionu delirijum oduševljenja… na scenu stupa lukavačka „haubica“, rasni strijelac Haris Ordagić koji pogađa za vodstvo Radničkog od 2:0.

Poslije toga domaćin dominira, bilježimo dvije prilike koje ne kruniše zgodicima Ahmetović, potom Kovačević i Smajić, dok su gosti pokušali zaprijetiti domaćem golmanu Sakibu Brezičaninu preko Kudre i Canovića ali sve je ostalo samo na pokušaju. U finišu meča, u 82 minuti novi pogodak za Radnički, a opet je pogodio Ordagić za konačnih 3:0.

Kraj meča domaći igrači dočekuju uzdignutih ruku, slave sa svojim vjernim i vatrenim navijačima, popularnom navijačkom skupinom „SIOUX“ koji ih pravim ovacijama, koje su trajale preko deset minuta, ispračaju u svlačionicu.

Čestitke igračima, upravi kluba, stručnom štabu stizale su sa svih strana za veliku pobjedu, a komentar o ovom meču rekao nam je vrsni nogometni znalac, sjajni Haris Ordagić, koji je rekao, između ostalog, sljedeće:

– U sjajnoj atmosferi koju su stvorili naši frenetični navijači odigrali smo veoma dobro, cijeli tok meča bili smo bolji, organizovaniji, opasniji, borbeniji i sasvim zasluženo pobijedili ekipu Klisa. Na travnjaku smo proveli sve zamisli šefa Samira Hadžimahovića i njegovih saradnika, za nas nije bilo izgubljene lopte, a pored tri zgoditka stvorili smo još najmanje 3,4 velike prilike koje nismo realizovali zbog nedostatka koncentracije u samoj završnici akcija. Mislim da smo ovim trijumfom napravili veliki korak ka ulasku u viši rang takmičenja i da će u nedelju veče cijeli Lukavac biti na nogama i slaviti veliki uspjeh našeg kluba. Želim da se u ime cijele ekipe zahvalim našim navijačima na izuzetnoj podršci tokom cijelog trajanja meča. Našim protivnicima čestitke na fer i sportskoj igri i hvala im što su dali svoj doprinos da ovo bude meč za „dušu i sjećanje“ svih ljubitelja nogometa koji su bili prisutni na našem stadionu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Sa lica mjesta piše i snimio Rešad MAMELA (sportske.ba)

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

PRIJOVIĆKA DONIJELA ŠOK ODLUKU: Svi se pitaju šta se desilo

PRIJOVIĆKA DONIJELA ŠOK ODLUKU: Svi se pitaju šta se desilo

Aca Lukas o Nedi Ukraden: Ima 100 godina, a izigrava Miu Borisavljević – Senzacija

Aca Lukas o Nedi Ukraden: Ima 100 godina, a izigrava Miu Borisavljević – Senzacija