in

Milanović zastupa stavove Moskve, to je vidljivo iz aviona

Milanović zastupa stavove Moskve, to je vidljivo iz aviona
Slatka-Tajna.Eu
Milanović zastupa stavove Moskve, to je vidljivo iz aviona

Andrej Plenković

Foto: HTV / HRT

Uoči Općeg – ujedno i izbornog sabora stranke koji će se održati ovog vikenda sastao se Središnji odbor HDZ-a.

Glavne teme sastanka bile su političke aktivnosti u prvom polugodištu 2022. 

– Sva zbivanja smo dotakli, aktivnosti stranke, kao i ukupnu situaciju i izazove s kojima se hrvatski građani suočavaju u kontekstu kraja pandemije COVID-a, a uslijed ruske agresije na Ukrajinu, novih velikih izazova – prije svega energetske krize, rasta cijena sirovina, hrane, cijelog jednog lanca koji je prouzročio inflatorne pritiske kao i odgovora koje je Vlada poduzimala u proteklom razdoblju kako bi smanjila udar na standard građana i na aktivnosti poduzetnika, rekao je Plenković.

Također se govorilo o sadržaju općeg Sabora, a on će biti relevantan, kako je istaknuo Plenković, zbog četiri točke.

– To je izborni Sabor. Izabrat ćemo još 10 članica i članova Predsjedništva stranke, izabrat ćemo 40 članova Nacionalnog odbora stranke, ja ću predstaviti izvješće o radu u ovom mandatnom razdoblju od prethodnog Sabora. Također, usvojit ćemo program HDZ-a za četvrto desetljeće, usvojit ćemo određene izmjene Statuta, te ćemo održati raspravu o nizu pitanja i svim izvješćima koja će biti podnesena. Imat ćemo i goste, pozvali smo novoizabranog predsjednika EPP-a Webera, novoga glavnoga tajnika. Obojica će doći u subotu u Zagreb. Bit će tu i predstavnici HDZ-a BiH, Dragan Čović, ministar u crnogorskoj vladi Vuksanović, Žigmanov….

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Osvrnuo se i na današnje izjave predsjednika Milanovića koji je rekao kako Plenkovićeva diplomacija ne radi svoj posao.

– Ne znam što je on rekao. Nastavlja se ta jedna tirada relativiziranja ruske agresije na Ukrajinu. On kontinuirano već pola godine više zastupa stavove Moskve nego što zastupa stavove Hrvatske, to je vidljivo iz aviona. Nažalost, sve njegove izjave su na veliku sramotu Hrvatske i hrvatskog naroda. Nije on jedini u tome, postoje saborski zastupnici – mislim na oporbu – koji nisu bili spremni glasati za deklaraciju o Ukrajini u Saboru. prije 24. veljače, prije nego je Rusija pokrenula invaziju. Mi smo konzistentni, a nažalost za našu reputaciju, i on je konzistentan. Vodi jednu politiku koja bi trebala pustiti Rusiji da radi što hoće danas u Ukrajini, a sutra možda negdje drugdje. To je velika sramota i ogromna politička neodgovornost koju on pokazuje.

– Prvi koji se usprotivio sankcijama koji se odnose na ministarstvo financija SAD-a koje su donesene protiv Marinka Čavare, je ministar Gordan Grlić Radman, i to nekoliko sati prije nego što se očitovao prijatelj Moskve. Danas sam osobno razgovarao s Čavarom koji je moj prijatelj, rekao sam da Hrvatska stoji uz njega, da je ta odluka neutemeljena i totalno bezvezna. Nikakav potez ministarstva financija SAD-a čovjeku koji je Hrvat iz BiH neće nikako naštetiti, možda reputacijski, ali ne vidim što se time htjelo postići. To je neka čudnovata osobna poruka, više političkog karaktera koja je po meni promašena.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Samsung na virtuelnom događaju Bespoke Home 2022 predstavio novu liniju Bespoke uređaja

Samsung na virtuelnom događaju Bespoke Home 2022 predstavio novu liniju Bespoke uređaja

SLUČAJ JE PRIJAVILA POLICIJI: Dragana Mirković žrtva prevare

SLUČAJ JE PRIJAVILA POLICIJI: Dragana Mirković žrtva prevare