in

Kako nanijeti rumenilo da izgleda kao da ste malo preplanuli

Kako nanijeti rumenilo da izgleda kao da ste malo preplanuli
Slatka-Tajna.Eu

Previše vremena provoditi na suncu nikada nije u trendu, ali znate kako vam obrazi i most nosa porumene kada vas “uhvati” sunce?

Upravo je takav osunčani izgled ovoga ljeta veliki trend, što najavljuju i videa na TikToku s oznakom SunBurnBlush, koji su dosad pregledani više od 400.000 puta.

Dakle, u fokusu novog make-up trenda jeste rumenilo koje se nanosi na područja na licu na kojima biste najviše pocrvenili kada provedete previše vremena na suncu, poput obraza i preko mosta nosa, prenosi prenosi Zadovoljna.hr.

Make-up stručnjaci kažu da bi vam takvo nanošenje rumenila trebalo dati svježiji i prirodniji izgled, što možda zvuči malo neobično s obzirom na to da se obično trudimo ne izgorjeti na suncu.

Za postizanje tog looka najbolje je koristiti visoko pigmentirano rumenilo u toploj nijansi koje se može dobro blendati. 

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Kremasta i tekuća rumenila obično se dobro blendaju te ostavljaju lijep i prirodan sjaj na licu. Ključno za postizanje efekta kao da ste malo izgorjeli na suncu jest nanijeti rumenilo na prava mjesta.

Umjesto da ga nanesete visoko na obraze i jagodice (kako se radi za efekt liftinga), prilikom šminkanja usredotočite se na dio obraza koji “iskoči” kada se nasmijete te na most nosa, a zatim blendajte boju prema dolje kako biste stvorili efekt blage izgorenosti na suncu.

Kako biste si lakše zamislili šta trebate raditi, zamislite slovo “w” kao oblik u kojem trebate nanijeti rumenilo na lice.

 


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

GDJE JE STANKICA?: Toni Šćulac sam na crvenom tepihu

GDJE JE STANKICA?: Toni Šćulac sam na crvenom tepihu

Električnim vozilom od Sarajeva do Ptuja za 19,90 KM

Električnim vozilom od Sarajeva do Ptuja za 19,90 KM