in

Remi Vatrenih i Tricolora u čarobnoj atmosferi na Poljudu!

Remi Vatrenih i Tricolora u čarobnoj atmosferi na Poljudu!
Slatka-Tajna.Eu
Remi Vatrenih i Tricolora u čarobnoj atmosferi na Poljudu!

Slavlje Vatrenih nakon gola Kramarića

Foto: Antonio Bronic / REUTERS

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je protiv Francuske 1:1 na Poljudu, u drugom nastupu ovosezonske Lige nacija. Za obje momčadi to je prvi osvojeni bod u skupini.

Odigrala je Hrvatska znatno bolje nego protiv Austrije na premijeri. Bila je bolja u brojnim periodima ovog susreta gdje su oba gola postignuta u drugom dijelu. U 52. minuti je Rabiot pogodio za francusko vodstvo, ali je u 83. izjednačio Andrej Kramarić golom iz kaznenog udarca.

Nastavljena je time dominacija Francuza u utakmicama protiv Hrvatske. Osim onih najtežih poraza u polufinalu SP-a 1998. te finala 2018. godine, u prošlosezonskoj Ligi nacija Francuska je u oba dvoboja bila bolja od Hrvatske. Bila je ovo deveta međusobna utakmica i Hrvatska je treći put izvukla remi. Šest utakmica dobila je Francuska.

Oba izbornika su napravila velike promjene u početnim sastavima u odnosu na premijerne nastupe u Ligi nacija. Zlatko Dalić je tako počeo sa šestoricom novih te je u reprezentaciji debitirao Martin Erlić, dok je francuski izbornik Didier Deschamps napravio čak deset promjena u udarnom sastavu u odnosu na ogled protiv Danske.

Bolje otvaranje, pred više od 30.000 gledatelja na Poljudu, imala je hrvatska reprezentacija koja je odlučnije otvorila ogled s izraženijim napadačkim ambicijama, no prva veliku šansu imali su Francuzi. U 12. minuti, u posljednji trenutak, dobro je reagirao i hrvatska vrata spasio Juranović odbivši loptu u korner.

Hrvatska je uzvratila u 18. minuti s još boljom prilikom. Budimir je išao sam prema vrataru Maignanu, no umjesto da asistira Majeru ili Brozoviću dugo je čekao i bio blokiran. Zaoštrila se nakon toga igra, a i zatresla se mreža u 31. minuti. Pobjegao je hrvatskoj obrani Nkunku, ali je pobjegao malo previše te je pogodak poništen zbog zaleđa, dok je u 39. minuti zaprijetio Diaby, ali je njegov udarac iskosa obranio Livaković.

No, Francuska je povela vrlo brzo u drugom poluvremenu. U 52. minuti je Rabiot pobjegao Juranoviću te je lijepo okončao akciju za 1:0 gostiju nakon što mu je asistirao Ben Yedder.

Uslijedila je potom po jedna dobra šansa na obje strane. Modrić je u 71. minuti dobro pucao s vrha šesnaesterca, ali je obranio Maignan, dok je u 76. Griezmann imao čistu šansu za 2-0, ali je taj put Livaković ostao nesavladiv.

U 83. minuti Hrvatska je izjednačila. Tek što je ušao u igru Clauss je u svom šesnaestercu napravio prekršaj na Kramariću, a nakon VAR provjere Kramarić je bio miran i precizan s bijele točke te je pogodio za 1:1.

Do kraja je Hrvatska bila bolja, imala je više energije od Francuza, ali su pobjedu ipak promašivali Vlašić i Sučić u vrlo dobrim prilikama te je završilo podjelom bodova.

Tijekom lipnja Hrvatska će odraditi još dva gostovanja. Prvo kod Danske 10. lipnja, a potom i kod Francuske 13. lipnja.

Liga nacija, Liga A (skupina 1), 2. kolo:

HRVATSKA – FRANCUSKA 1:1 (0:0)

Strijelci: 0-1 Rabiot (52.), 1-1 Kramarić (83-11m)

Stadion Poljud. Sudac: Marco Guida (Italija)

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










HRVATSKA: Livaković – Juranović, Erlić, Vida, Barišić – Brozović, Modrić (od 79. Sučić), Kovačić (od 79. Vlašić) – Majer (od 62. Pašalić), Brekalo (od 62. Oršić), Budimir (od 69. Kramarić)

FRANCUSKA: Maignan – Pavard, Saliba, Kimpembe – Diaby (od 79. Clauss), Tchouameni (od 62. Kamara), Guendouzi, Rabiot, Digne – Nkunku, Ben Yedder (od 62. Griezmann)

Žuti kartoni: Vida (Hrvatska), Kimpembe (Francuska)

KRAJ UTAKMICE! Hrvatska i Francuska odigrali su 1:1 u odličnoj utakmici igranoj u sjajnoj atmosferi na Poljudu!

90′ Četiri minute sučevog dodatka

87′ Prilika za Vlašića, ali spreman je bio Maignan, prava ludnica na Poljudu! Vatreni nošeni navijačima gore od želje za pobjedom!

85′ Žuti karton dobio je Kimpembe

Hrvatska - Francuska

Hrvatska – Francuska

Foto: Luka Stanzl / PIXSELL

83′ Kramarić zabija iz kaznenog udarca, erupcija oduševljenja na Poljudu!

80′ Clauss je srušio Kramarića, sudac je dosudio kazneni udarac, a onda je označeno zaleđe, bit će provjera VAR-a

79′ Promjena i kod Francuza, izašao je Diaby, ušao Clauss

79′ Uz ovacije poljudskih tribina kapetan Modrić napušta igru, zamijenit će ga mladi Luka Sučić, izlazi i Mateo Kovačić, na terenu je Nikola Vlašić

76′ Francuzi propustili povesti 2:0, nakon pogreške Vide, Griezmann izbio pred Livakovića, ali spreman je hrvatski vratar

70′ Lijepa prilika za Hrvatsku, no Modrićev udarac obranio je francuski golman Maignan

69′ Još jedna promjena u hrvatskim redovima, umjesto Budimira u igri je Andrej Kramarić

63′ Mijenja i Zlatko Dalić – na terenu su Mislav Oršić i Mario Pašalić, izašli su Josip Brekalo i Lovro Majer

62′ Dvije izmjene kod Francuza umjesto Ben Yeddera i Tchouamenija ulaze Antoine Griezmann i Boubacar Kamara

Slavlje Francuza nakon gola Rabiota

Slavlje Francuza nakon gola Rabiota

Foto: Antonio Bronic / REUTERS

52′ Pogodak na Poljudu, no nažalost u hrvatskoj mreži! Francuzi vode 1:0 golom Rabiota, asistirao mu je Ben Yedder

46′ Počelo je drugo poluvrijeme, nema promjena u sastavima

Kraj prvog poluvremena! Mreže miruju na Poljudu

45′ Igrat će se minuta sučeve nadoknade

39′ Najbolja šansa Francuza! Diaby se probio iza leđa naše obrane, ali sjajno brani Livaković!

34′ Dobar ubačaj Modrića prema Vidi, ali ipak je bilo zaleđe

31′ Opasni i brzi Francuzi uspijevaju pogoditi mrežu Livakovića, no srećom pogodak je poništen zbog zaleđa Nkunkua

Mateo Kovačić

Mateo Kovačić

Foto: Antonio Bronic / REUTERS

25′ Gromoglasni zvižduci za talijanskog suca! Kovačić je ukrao loptu, Francuzi rade prekršaj na Kovačiću, no talijanski djelitelj pravde ne dijeli to mišljenje, kao da je to dodatno razgalilo hrvatske navijače koji su sve glasniji

21′ Žuti karton za Vidu zbog prekršaja na Nkunkuu

Ante Budimir

Ante Budimir

Foto: Luka Stanzl / PIXSELL

18′ Kakva prilika za Hrvatsku! Kovačić sjajno pronašao Budimira koji je išao sam prema vrataru, bili su tu i Majer i Brozović… Velika šteta zbog propuštene prilike

Dvoboj Hrvatske i Francuske

Dvoboj Hrvatske i Francuske

Foto: Igor Kralj / PIXSELL

12′ Sijevnula duga lopta Francuza, Diaby ubacio s desne strane, prebacio Barišića, namjestio se, ali spašava Juranović i odbija loptu u korner

7′ Prvi korner na utakmici, izvodi ga Luka Modrić, povratna lopta, na volej se namještao Majer, no nije uspio u svojoj zamisli

1′ Talijanski sudac Marco Guida dao je znak za početak utakmice!

Dirljiv susret dvaju izbornika – i Zlatku Daliću i Didieru Deschampsu nedavno je preminuo otac, jedan drugome izrazili sućut

Navijači će na Poljudu biti 12. igrač Vatrenih koji traže prvu pobjedu protiv Tricolora

Početni sastavi:

HRVATSKA: Livaković, Juranović, Erlić, Vida, Barišić, Brozović, Kovačić, Modrić, Majer, Brekalo, Budimir

FRANCUSKA: Maignan, Pavard, Saliba, Kimpembe, Digne, Guendouzi, Tchouaméni, Diaby, Rabiot, Nkunku, Ben Yedder

Za kapetana Vatrenih Luku Modrića bit će to jubilarni, 150. nastup u dresu reprezentacije. Debitirao je 1. ožujka 2006. godine u pobjedi Hrvatske protiv Argentine od 3:2. 

U dosadašnjih 149 utakmica zabio je 21 pogodak, sudjelovao na tri svjetska i četiri europska prvenstva, a kapetan momčadi je od 2016. godine. 

Očekuje se pravi nogometni spektakl, a dodatni vjetar u leđa Vatrenima će zasigurno biti navijači na rasprodanom Poljudu koji su u Split stigli iz cijele Hrvatske, ali i inozemstva. 

Iako su cijela Riva i Split obojani u kockaste dresove, ima i francuskih navijača i zasad sve protječe mirno u simpatičnom nadglasavanju. 

Ovogodišnje otvaranje Lige nacija nije bilo dobro ni za Vatrene niti za Tricolore. Hrvatska je poražena u Osijeku (0:3), a domaći poraz upisala je i Francuska izgubivši na Stade de Franceu od Danske (1:2).

Hrvatska i Francuska dosad su igrale osam puta, a Vatreni još uvijek čekaju na prvu pobjedu. Francuzi su slavili šest puta, a dva susreta završila su remijem. Dva najteža poraza Hrvatska je doživjetla upravo protiv Tricolora – prvo u polufinalu SP-a 1998. u Francuskoj, a onda i u finalu SP-a 2018.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

UBOLA PREMIJU! OVO JE NOVI DEČKO SANJE VUČIĆ, ZGODNI OLIMPIJAC, A EVO KAKO JE ZAVEO PJEVAČICU – Senzacija

UBOLA PREMIJU! OVO JE NOVI DEČKO SANJE VUČIĆ, ZGODNI OLIMPIJAC, A EVO KAKO JE ZAVEO PJEVAČICU – Senzacija

Pečene jabuke – Recept

Pečene jabuke – Recept