in

BH Telecom 11. međunarodni fudbalski turnir “Igraj fudbal, živi život” počinje u petak

BH Telecom 11. međunarodni fudbalski turnir “Igraj fudbal, živi život” počinje u petak
Slatka-Tajna.Eu
BH Telecom 11. međunarodni fudbalski turnir “Igraj fudbal, živi život” počinje u petak

BH Telecom 11. međunarodni fudbalski turnir pod nazivom“Igraj fudbal, živi život” ove godine će se održati od petka 10. do nedjelje 12. juna u glavnom gradu BiH, a utakmice će se igrati na stadionu Trening centra Igman Ilidža i u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju “Safet Zajko” u sklopu programa manifestacije „Novogradski dani 2022“. Titulu najboljeg brani FK Sarajevo koje je prošle godine u finalu savladao Široki Brijeg rezultatom 2:1. U dosadašnjih deset turnira Željezničar i Sarajevo su po tri puta dotakli vrh, dok su po jednom na tronu bili Rad, Crvena zvezda, Vardar i MTK iz Budimpešte.

Kao i do sada organizator ovog događaja je Udruženje za podsticaj kulture i sporta Profesional iz Sarajeva, a generalni sponzor je BH Telecom. Dakako, pravo nastupa imaju igrači do 16 godina, a ove godine, turnir ponovo ima međunarodni karakter. Bez dvojbe, kvalitetne ekipe iz Evrope, regije i BiH nastupat će na ovom, već sada možemo reći, izuzetno kvalitetnom nadmetanju. Oko 200 maldih igrača  iz 8 ekipa će nastupati na ovom takmičenju. Također, turnir je odlična prilika za klubove i mlade fudbalere da pokažu kvalitet, a ovo takmičenje promoviše grad Sarajevo, omladinski fudbal i zdrav način života.

Pogledajte kompletan raspored turnira

Na 11. turniru “Igraj fudbal, živi život” grupu A čine: FKSarajevo, Mura (Murska Sobota – Slovenija), FC Slovacko ( Ursko Hradište – Češka Republika) i Borac (Banja Luka).

U grupi B nadmetat će se Željezničar (Sarajevo), Lokomotiva (Zagreb), Akademija Pandev (Strumica – Sjeverna Makedonija) i Velež (Mostar).

Utakmicom iz grupe A Sarajevo – Mura ,koja se igra u petak u 10:30 sati u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju “Safet Zajko”, otvorit će se ovaj  renomirani turnir utakmicom 1. kola. Istoga dana u 12:30 sati snage će u grupi B odmjeriti Željezničar – Lokomotiva Zagreb. A dvoboj je na programu na istom stadionu kao i pomenuti par grupe A. Također, u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju “Safet Zajko” istoga dana u popodnevnom terminu u grupi A snage će odmjeriti Borac – Slovačko u 16:00 sati, dok će u grupi B u 18:00 igrati Velež- Akademija Pandev.

U subotu 11. juna na programu je 2. kolo. Tako će na stadionu Trening centra Igman Ilidža u grupi A u 9:00 sati snage će odmjeriti Mura – Slovačko, dok će u istom terminu u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju “Safet Zajko” igrati Sarajevo – Borac.

U grupi B u 11:00 sati na stadionu Trening centra Igman Ilidža na programu je dvoboj Lokomotiva Zagreb – Akademija Pandev, dok će u istom terminu u u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju “Safet Zajko” biti okršaj Željezničar Velež.

Također, 11. juna je na programu i 3. kolo turnira. U grupi A u 15:00 sati snage će odmjeriti Bora – Mura (Centar ”Safet Zajko”), dok će u16:00 sati igrat će Slovačko – Sarajvo (TC Igman Ilidža). U grupi B u 17:00 sati na programu je okršaj Velež- Lokomotiva Zagreb (Centar ”Safet Zajko”), dok u 18:00 sati igraju Akademija  Pandev – Željezničar (TC Igman Ilidža).

U nedjelju 12. juna u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju “Safet Zajko” u 9.00 sati na programu je meč za treće mjestogdje će igrati drugoplasirane ekipe grupe A i B, dok je finale na istom mjestu u 11:00 sati, a snage će odmjeriti pobjednici grupa A i B.

Nekada su na turniru igrali igrači koji danas nastupaju u jakim evropskim ligama

Podsjetimo, ovaj događaj svojom organizacijom prvi u regionu počeo s okupljanjem mladih nogometaša i klubova još 2012. godine. Vremenom je postao prepoznatljiv brend u regionu i Starom kontinentu s pohvalama klubova koji su do sada na njemu nastupali. Svojom organizacijom turnir je do sada unaprijedio odnose klubovima iz regiona, a veliki broj djece je animirao da se bave sportom, što je bio i jedan od ciljeva.Također, treba naglasiti da su prethodnih godina ,između ostalih,na ovom događaju učestvovali Tin Jedvaj, hrvatski reprezentativac i aktuelni član ekipe Lokomotiv Moskva, Marko Grujić, srbijanski reprezentativac i aktuelni član Porta, kao i Andrej Đokanović (Sarajevo), Selmir Pidro (St. Louis CITY – SAD), Vladan Kovačević ( Rakow – Poljska), Marko Dabro (Beijing Guoan – Kina).

Prethodnih godina organizovan je i turistički obilazak grada, a mladi nogometaši su bili oduševljeni okruženjem i samim prijemom u gradu na Miljacki. Glavni grad BiH je do sada široj javnosti u regionu i Evropi, putem mladih ambasadora, predstavljen kao sportski, kulturni i turistički centar.

Pred početak 11. turnira organizator vjeruje kako će i ove godine utakmice ponuditi borbu za svaki centimetar terena i da ćenajbolji tim na kraju osvojiti prvo mjesto.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Dosadašnji pobjednici i najbolji igrači turnira:

2012. godine – Željezničar, a Tin Jedvaj bio je najbolji igrač turnira

2013. godine – Rad (Beograd), a Marko Grujić bio je najbolji igrač turnira

2014. godine – Crvena zvezda, a Anes Vazda bio je najbolji igrač turnira

2015. godine – Željezničar, a Denis Žerić bio je najbolji igrač turnira

2016. godine – Sarajevo, a Stefan Mihajlović bio je najbolji igrač turnira

2017. godine – Sarajevo, a Armin Imamović bio je najbolji igrač turnira

2018. godine – Vardar (Skoplje), a Andrija Krivokapić bio je najbolji igrač turnira

2019. godine – MTK Budapest, a Gabriel Groznica bio je najbolji igrač turnira            

2020. godine – Željezničar, a Armin Ramić najbolji igrač turnira

2021. godine – Sarajevo, a Bakir Nurković najbolji igrač turnira.                                           

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

UDAJE SE MILICA PAVLOVIĆ?! Procurila fotka pjevačice u vjenčanici

UDAJE SE MILICA PAVLOVIĆ?! Procurila fotka pjevačice u vjenčanici

U utorak sa zapada naoblačenje, pa pljuskovi, gdjegod i nevrijeme

U utorak sa zapada naoblačenje, pa pljuskovi, gdjegod i nevrijeme