in

ODRŽAN 4. SABOR NARODNE MUZIKE: Lepa Brena zasjenila sve učesnike

ODRŽAN 4. SABOR NARODNE MUZIKE: Lepa Brena zasjenila sve učesnike
Slatka-Tajna.Eu

Četvrti Sabor narodne muzike završen je pobjedom većini nepoznate pjevačice Milene Lazarević Popović sa pjesmom “Duša duše moje”. Njenom nastupu i pobjedi značajno je doprinijela i mlada frulašica Neda Nikolić koja ju je pratila na sceni. Drugo mjesto u ukupnom plasmanu pripalu je duetu Milena Janković – Jovan Mihaljica, dok je treći, u zbiru glasova stručnog žirija i publike, bio Miloš Radović.

Mada su na festivalu, pored mlađih, učestvovali i iskusniji estradni izvođači (Raša Pavlović, Vesna Dimić, Biljana Petković, Đorđe Čavić, Renato Henc Zorica Minić…), sve njih u zasjenak je bacio nastup najveće ženske balkanske zvijezde Lepe Brene. Ona je na festival došla da bi primila priznanje “Nacionalni estradno muzički umetnik Srbije” za doprinos estradno-muzičkoj umjetnosti. Pojavila se u prelijepoj odijevnoj kombinacijii i u punom sjaju koji su svi komentarisali kao plod skorašnjih pjevačicinih posjeta klinikama i salonima za uljepšavanje i podmlađivanje.

Pobjednica Milena Lazarević Popović

-Vrlo sam zahvalna na ovom priznanju i vrlo ponosna i sretna zbog istog. Ja sam tokom 40 godina karijere, kao i svi mi na ovim prostorima, prošla i turbulentne situacije, prije svega one u politici i ekonomiji, što je onda direktno uticalo i na estradu i šou biznis. Lijepo je, međutim, kada poslije svega stigne jedno ovakvo priznanje, što postoje oni koji su pratili moj rad, ocjenjivali i odlučili da mi daju najviše ocjene i ovu nagradu – rekla je popularna pjevačica.

Tokom revijalnog dijela finalne večeri Brena je raspoložena i u punoj formi izvela nekoliko svojih najvećih hitova i podsjetila na najuspješnije godine u svojoj karijeri. Sabor narodne muzike organizovali su Savez estradno muzičkih umjetnika Srbije(SEMUS) i Radio televizija Srbije. SEMUS je tokom dvije polufinalne večeri i finala, osim Lepoj Breni, prestižna priznanja “Nagrada za životno djelo” i “Nacionalni umjetnik” dodijelilo još nekolicini estradnih izvođača – Nadi Obrić, Mitru Miriću, Dragici Radosavljević Cakani, Draganu Kojiću Kebi, Jeleni Broćić, Gordani Stojićević i Branimiru Đokiću.

S. Danilović

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

PIONIRI FK BATONA ŠAMPIONI ŠAMPIONA 

PIONIRI FK BATONA ŠAMPIONI ŠAMPIONA 

Liga nacija: Srbija slavila protiv Slovenije u Beogradu

Liga nacija: Srbija slavila protiv Slovenije u Beogradu