in

Liga nacija: Srbija slavila protiv Slovenije u Beogradu

Liga nacija: Srbija slavila protiv Slovenije u Beogradu
Slatka-Tajna.Eu
Liga nacija: Srbija slavila protiv Slovenije u Beogradu

Ekipa koju sa klupe predvodi Dragan Stojković Piksi zasluženoje došla do prvog trijumfa u B diviziji Lige nacija, protiv selekcije Slovenije – 4:1.

Srbija je ostvarila prvu pobedu u ovogodišnjem izdanju Lige nacija, u drugom uzastopnom meču odigranom na stadionu “Rajko Mitić”, ovoga puta pred oko 12.000 gledalaca, savladana je Slovenija – 4:1 (1:1).

Početak prvog, kao i veći dio drugog poluvremena, bio je upravo ono što je selektor Dragan Stojković forsirao tokom prethodnih kvalifikacija za Mundijal. Rotirao je Piksi zbog gustog rasporeda i činjenice da Srbija igra četiri meča u kratkom vremenskom intervalu, ali od formacije sa tri štopera i dva napadača nije odustao.

Izvor : REUTERS/Novak Djurovic

Protiv Slovenije, šansu je dao i dvojici debitanata, upravo štoperu Erhanu Mašoviću i napadaču Đorđu Jovanoviću. Prvi je odigrao čitav susret, na prilično visokom nivou, drugi nešto lošije, iako je na početku meča vrlo lako ulazio u prilike. Od dvije odlične šanse, jednom je promašio, drugi put želio da asistira Mitroviću, ali je to loše učinio.

Srbija je bolju igru krunisala vodstvom u 24. minutu, kad je najbolji strijelac u aktuelnom sastavu Srbije Aleksandar Mitrović fantastično glavom reagovao poslije intervencije Jana Oblaka, koji je prethodno odbranio šut Milinković-Savića – 1:0.

Šest minuta kasnije, kad je to malo ko očekivao, Slovenija je izjednačila, poslije odlične kontre koju je lob udarcem sa 14 metara završio Stojanović, mogao je i morao Rajković bolje da interveniše – 1:1.

Na poluvremenu Stojković je u igru uveo kapitena Dušana Tadića, kao i Nemanju Radonjića i Luku Jovića, i to je donijelo rezultat. Svježi igrači su ponovo podigli ritam i ponovo je Srbija došla do prednosti.

Izvor : REUTERS/Novak Djurovic

Kao I prilikom prvog gola bila je to lijepa akcija iz kornera, ovoga puta centaršut je uputio Tadić, a Milinković-Savić je glavom drugi put savladao sjajnog golmana Oblaka. U 85. minutu poslije odlične asistencije Živkovića pogodio je Luka Jović, zanimljivo i on je glavom savladao Oblaka za 3:1. U nadoknadi vremena sjajna kontra selekcije Srbije, Tadić je povukao napad, dodao do Radonjića, koji je sjajnim udarcem desnom nogom smjestio loptu u mrežu Slovenije – 4:1.

Naredni meč Srbija igra protiv Švedske na gostovanju 7. juna.

Upravo su Šveđani poraženi u Solni od Norveške. A junak Norvežana ponovo je bio Erling Haaland. Novi napadač Manchester Cityjapogodio je iz penala u 20. minutu i iz igre u 69. za nova tri boda svoje reprezentacije. Prije tri dana postigao je i jedini gol za trijumf protiv Srbije. Sve što je uspjela Švedska je gol Elange u finišu utakmice.

Izvor : TT News Agency via REUTERS

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Comments

Komentariši

Loading…

0
Legend

Written by Redakcija

Community ModeratorContent AuthorYears Of MembershipVerified User
ODRŽAN 4. SABOR NARODNE MUZIKE: Lepa Brena zasjenila sve učesnike

ODRŽAN 4. SABOR NARODNE MUZIKE: Lepa Brena zasjenila sve učesnike

GDJE GOD DA SE POJAVI: Hurem je uvijek u centru pažnje

GDJE GOD DA SE POJAVI: Hurem je uvijek u centru pažnje