in

Takmičari SPID-a uspješni na dva plivališta

Takmičari SPID-a uspješni na dva plivališta
Slatka-Tajna.Eu
Takmičari SPID-a uspješni na dva plivališta

Plivači SPID-a i parplivački reprezentativci Bosne i Hercegovine veoma uspješno su završili nastupe na dva mitinga održana ovog vikenda u Sloveniji i Bosni i Hercegovini.

Tri mlada reprezentativca Bosne i Hercegovine nastupila su na sedmom međunarodnom miting održanom na bazenu Brestanica u Sloveniji. U konkurenciji 70 plivača iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Dominikanske republike srebrne medalje osvojili su Kanita Šabanović u disciplini 200 metara slobodno,

Ismail Barlov 150 miks, dok je Ismail Zulfić bio bronzani na 50 metara delfin.

“Naši reprezentativci su imali 13 startova od čega su oborili šest ličnih rekorda i osvojili tri medalje. Bilo je od izuzetnog značaja da na ovom takmičenju testiramo trenutnu formu reprezentativaca BiH koje narednog vikenda očekuje Međunarodni paraplivački miting “Sarajevo open”.

Riječ je o takmičenju koji je u međunarodnom kalendaru i očekujemo da potvrde dobru formu i pred domaćom publikom”, rekao je Amel Kapo, selektor paralivačke reprezentacije BiH.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Uporedo sa takmičenjem u Sloveniji još jedna ekipa SPID-a u subotu je plivala na mitingu “Sarajevo Aquatics 2022”.

Na Olimpijskom bazenu “Otoka” učestvovalo je 406 plivača iz 24 kluba. Medalje za SPID osvojili su Ahmed Mašetić, koji je na 50 metara leđno bio bronzani, a isti uspjeh na 25 metara slobodno je ostvario i Jan Radenović.

“Mnogo lijepog druženja, dobrog plivanja, zabave i pozitivne inkluzije bilo je na bazenu Otoka. Vrijedi napomenuti da je naš Ahmed (Down sy) osvojio medalju u kategoriji plivača tipičnog razvoja i zbog toga smo ponosni”, kazala je Ilda Bučan Kukuruzović, trenerica PK SPID.

Stručni štab činio je i trener Tarik Kurtanović.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Objavljeni detalji pisama Hitlerovog ličnog ljekara

Objavljeni detalji pisama Hitlerovog ličnog ljekara

DALILA U DRUGOM STANJU?! Slomila se zbog Cara pa pred svima priznala

DALILA U DRUGOM STANJU?! Slomila se zbog Cara pa pred svima priznala