in

RADE ŠERBEDŽIJA O OPTUŽBAMA ZA “EXPRESS”: Strijeljanje za silovanje

RADE ŠERBEDŽIJA O OPTUŽBAMA ZA “EXPRESS”: Strijeljanje za silovanje
Slatka-Tajna.Eu

Po prvi put u njemačkom Offenbachu, pa i u ne tako udaljenom Frankfurtu, gostovao je regionalni, ali i svjetski glumac Rade Šerbedžija. Rade je u prijepodnevnim satima sletio na frankfurtski aerodrom, gdje ga je dočekao Livnjanin Dalibor Jurkić, inače počasni konzul Gvineje. Po dolasku Jurkić je Šerbedžiju odveo u GK BiH u Frankfurtu, a tu ga je ugostila generalna konzulica Višnja Lončar.

Potom je otišao u hotel sa pet zvjezdica i tu je odmarao do 18 sati, kada je Dalibor opet došao po njega i odvezao ga na generalnu probu. U „Capitol teatru“ u Ofenbahu dočekao ih je Dragan Vasiljević, organizator i domaćin Radetovog gostovanja. Uslijedila je generalna proba sa Radetovim pratećim bendom „Zapadni kolodvor“, kojeg sačinjavaju violinista Antun Stašić, Marijan Krajina harmonika, Mario Igrec, Dario Hleb i Ranko Purić gitare. Pored Radeta senzacija večeri bio je violinista Antun, koji je punih jedanaest godina na bini sa Radetom.

-Upoznali smo se u Zagrebu, baš u momentu kada je Rade tražio nove članove benda. Sa zadovoljstvom sa prihvatio njegov poziv i evo već furamo više od desetljeća zajedno. Fenomenalno je raditi i sarađivati sa njim. Nikada se nije bilo nikakvog konflikta između nas, postali smo kao obitelj. Rade je veliki profesionalac i sasvim običan čovjek – reako nam je Antun.

U nevezanom razgovoru povela se priča o njemu i pokojnoj Miri Furlan i o tom navodnom silovanju. Rade je samo kratko rekao:

-Bio bih najsretniji kada bi se za tako nešto uvela kazna “strijeljanje za silovanje“. Mislim da moj odgovor sve dovoljno i jasno kazuje.

Rade je oduševio mnogobrojnu publiku, pjevajući pjesme od Kemala Montena, preko Balaševića, Miše Kovača, Olivera Dragojevića, do njegovih najvećih hitova. Promovisao je i pjesme sa novog albume „Ne okreći se sine“. Sve vrijeme publika je pjevala sa njim.

Na koncertu sa suzama u očima pjevao je duet koji je svojevremeno snimio sa Montenom. A, kada ju je pjevao, Kemalov dio pjesme pjevao je violinista Antun.

Rade i njegov mendžer su nam otkrili da se veoma raduju mini turneji po BiH. Započet će je početkom juna u Sarajevu, pa nastaviti u Kaknju, Gradačcu… A, kada je pomenuo Sarajevo dvoranom se prolomio gromoglasan aplauz.

Na ovoj fenomenalnoj večeri prisutan je bio i novinar i fotograf frankfurtskih „Vesti“ Zoran Vicelarević, koji je Radetu prenio pozdrave od obožavateljke i zamolio Radeta da je pozdravi. A, ovaj je to učinio sa zadovoljstvom.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Dragan Vasiljević i njegova saradnica Aleksandra M. Spitzenberg i ovaj put su bili odlični domaćini i organizatori. Za oktobar su najavili gostovanje primadone bh. sevdalinke Amire Medunjanin.

Primjetili smo da Šerbedžija na ruci nosi dva sata, pa smo upitali zbog čega:

-Kako traje vrijeme trajemo i mi, ja gledam i posmatram kako vrijeme prolazi. Gledam jedan, pa drugi, ni jedan neće da stane, a vrijeme ide. Ni jedan neće vrijeme da vrati unazad, i tako se uvijek, ama baš uvijek sjetim Kemala Montena. U ovaj bijeli sat gledam tokom dana, a u crni tokom noći.

Piše: Bato Šišić

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

LN: Odličan start Crne Gore, Rumunija pala u Podgorici

LN: Odličan start Crne Gore, Rumunija pala u Podgorici

Spektakl u Bostonu: Hunt završio na drugom mjestu, Heslop nije mogao vjerovati šta je uradio

Spektakl u Bostonu: Hunt završio na drugom mjestu, Heslop nije mogao vjerovati šta je uradio