in

Objavljeni detalji pisama Hitlerovog ličnog ljekara

Objavljeni detalji pisama Hitlerovog ličnog ljekara
Slatka-Tajna.Eu

CIRIH – Potomak jednog od ljekara Adolfa Hitlera objavio je detalje pisama koji pokazuju kako je zbog problema sa grlom i glasom liječen nacistički diktator.

U nedjeljnom izdanju njemačkog lista NZZ am Sonntag navodi se da je Hitlera, počevši od 1935. godine u periodu od 10 godina nekoliko puta liječio njemački doktor Karl-Oto fon Ajken, specijalista otorinolaringologije, prenosi Reuters.

Pisma koja je doktor slao svom rođaku otkrio je Robert Dojpgen, fon Ajkenov pra-praunuk, koji ih je pronašao prilikom istraživanja porodične arhive za školski projekat.

Britanski istoričar Ričard Džej Evans, specijalista za njemačku istoriju, garantovao je za autentičnost neobjavljenih pisama koja potvrđuju Hitlerov strah od teških i ozbiljnih bolesti, navodi nemački list.

“Ako je nešto loše, ja to apsolutno moram da znam”, rekao je Hitler doktoru fon Ajkenu poslije njihove prve konsultacije u maju 1935. godine.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










List tvrdi da pisma takođe pokazuju značaj koju je Hitler pridavao svom glasu i javnim govorima na kojima je dobijao podršku za svoj režim i politiku.

U članku NZZ am Sonntag piše da je na pitanje ruskih islednika posle rata zašto nije ubio Hitlera, fon Ajken odgovorio: “Ja sam bio njegov lekar, a ne njegov ubica”.

Doktor Karl-Oto fon Ajken je umro 1960. godine.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

RADA MANOJLOVIĆ PO PRVI PUT O RASKIDU SA HARISOM!

RADA MANOJLOVIĆ PO PRVI PUT O RASKIDU SA HARISOM!

Takmičari SPID-a uspješni na dva plivališta

Takmičari SPID-a uspješni na dva plivališta