in

Liga nacija: Podmlađena Italija pokazala zube Nijemcima

Liga nacija: Podmlađena Italija pokazala zube Nijemcima
Slatka-Tajna.Eu
Liga nacija: Podmlađena Italija pokazala zube Nijemcima

Bez pobjednika u fudbalskom klasiku. Reprezentacije Italije i Njemačke igrale su neriješeno 1:1 u derbi meču Grupe 3 Divizije 1 UEFA Lige nacija.

Duel između Azzura i Pancera igran je na stadionu „Renato Dall’Ara“ u Bologni, a pravdu su dijelili srpski arbitri na čelu sa Srđanom Jovanovićem.

Golovi su pali u razmaku od samo tri minuta. Poveli su Italijani u 70. minutu pogotkom Lorenza Pellegrinija, nakon odličnog prodora debitanta Wilfrieda Gnonta.

Izjednačio je Joshua Kimmich nakon gužve u šesanestercu domaće reprezentacije.

Selektor Azzura Roberto Manćini drastično je podmladio tim nakon fijaska u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, gde je Italija u polufinalu plej-ofa poražena kao domaćin protiv selekcije Sjeverne Makedonije (0:1).

Nisu pozvani doskora nezamjenjivi igrači poput Insignea, Jorginha, Verattija i Bonuccija.

Na poziciji centralnih bekova upareni su perspektivni 23-godišnji defanzivac Intera Alessandro Bastoni i veteran 34-godišnji igrač Lazija Francesco Acerbi.

Izvor : REUTERS/Alberto Lingria

U veznom redu od prvog minuta priliku da debituje dobio je igrač Sassuola Davide Frattesi, a u napadu njegov klupski kolega Ginaluca Scamacca (peta utakmica za Azzure). Ništa iskusniji sa četiri reprezentativna meča nije ni Napolijev Matteo Politano.

U drugom poluvremenu šansu je iskoristio još jedan debitant, 18-godišnji Wilfried Gnonto. Ovaj momak visok samo 1.70 metara porijeklom je iz Obale Slonovače, a protekle sezone igrao je sa mnogo uspjeha za novog šampiona Švajcarske ekipu Zuricha.

Debitovali su i Tommaso Pobega (Torino), Federico Dimarco (Inter Milano), Matteo Cancellieri (Verona) i Samuele Ricci (Torino).

Izvor : REUTERS/Alberto Lingria

Nijemci su na Apeninsko poluostrvo stigli u jakom sastavu, predvođenom igračima Bayerna, kapitenom Manuelom Neuerom na golu, Thomasom Muellerom, Kimmichom, Saneom, Gnabryjem, Goretzkom, te napadačem Chelseaja Wernerom i novim defanzivcem Real Madrida Rudigerom.

Italijani su dobro počeli i prvi zaprijetili. Scamacca se izborio za šut u 35. minutu, ali nije imao sreće, pogodio je stativu.

Tri minuta kasnije najbolja prilika za goste. Muller je majstorski proigrao Goretzku, ovaj je oklijevao, na kraju je lopta došla do Gnabryja koji je šutirao snažno, ali visoko iznad Donnarumminog gola.

Još zanimljivije bilo je u nastavku. Obje selekcije su napadale, stvarale šanse i polušanse i na kraju uspjele da postignu po gol.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

POLICAJAC MILE U AKCIJI – Oryx

POLICAJAC MILE U AKCIJI – Oryx

BOJAN MAROVIĆ: Estrada je odvratna, mutna sredina

BOJAN MAROVIĆ: Estrada je odvratna, mutna sredina