in

IFAT München 2022: Održan vodeći svjetski sajam za zaštitu klime

IFAT München 2022: Održan vodeći svjetski sajam za zaštitu klime
Slatka-Tajna.Eu
IFAT München 2022: Održan vodeći svjetski sajam za zaštitu klime

“Ogromna izložba, koncentrirani prijenos znanja, umrežavanje—IFAT München 2022. poslužio je kao čista inspiracija i pokreće održivu transformaciju industrija i zajednica otpornih na klimatske promjene”, kaže Stefan Rummel, izvršni direktor Messe München, dodajući da je privukao 2.984 izlagača iz 59 zemalja i oko 119.000 posjetitelja iz 155 zemalja.

Sajam se približio razini prije korona virusa – odražavajući veliki potencijal ekoloških tehnologija i potvrđujući svoju poziciju vodeće svjetske platforme za vodu, kanalizaciju, otpad i sirovine upravljanje.

Johannes F. Kirchhoff, predsjednik Savjetodavnog odbora IFAT Münchena, je kazao da su visoka međunarodna posjećenost sajma tokom ovog izazovnog vremena bila impresivna.

“Lijepo je vidjeti kako IFAT tako snažno ponovno pokreće, jer je vrlo važan, održiv pokretač kružnog gospodarstva i industrije zaštite okoliša”, poručio je.

Od plastike do vode: Usredotočite se na zatvorene cikluse

Kružna ekonomija zauzela je više prostora nego ikad na sajmu. Na otvaranju je njemačka ministrica okoliša Steffi Lemke naglasila da kružno gospodarstvo koje ispravno funkcionira štedi primarne resurse, smanjuje ovisnosti i daje značajan doprinos zaštiti klime i bioraznolikosti.

“Moja politika ima za cilj pomoći u jačanju kružnog gospodarstva u svim fazama njegova ciklusa i učiniti zaštitu okoliša privlačnim poslovnim modelom”, rekla je Lemke.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Ukupno četiri posebna područja bila su posebno posvećena kružnom gospodarstvu, na primjer za plastiku i građevinske materijale. Za vodu, također, fokus je bio na održivom korištenju i zatvorenim ciklusima, na primjer u industrijskoj proizvodnji—i u gradovima, koji moraju koristiti pametno upravljanje vodom kako bi se pripremili za ekstremnu sušu kao i za obilne oborine. Na sajmu su prikazane tehnologije koje omogućuju, u programu konferencije sudjelovalo je više od 300 stručnjaka koji su podijelili svoje znanje, a bilo je i mnoštvo demonstracija uživo i vođenih obilazaka rješenja.

sajam

Ključne figure sajma

IFAT München zauzimao je ukupno 260.000 četvornih metara, zauzimajući svih 18 dvorana i veliki dio vanjskog prostora Messe Münchena. U München je otputovalo 2.984 izlagača iz 59 zemalja i regija (2018.: 3.305/58) i oko 119.000 posjetitelja iz 155 zemalja i regija (2018.: 142.472/162). Polovica izlagača i posjetitelja došla je iz inozemstva. U usporedbi s prethodnim događajem, posebno je izostalo snažno sudjelovanje Kine i Rusije. Start-up Area okupila je 49 start-upova iz 16 zemalja. Bilo je 15 međunarodnih zajedničkih paviljona iz Europe, kao i Japana, Kanade, Južne Koreje i SAD-a. međunarodne delegacije.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Nekoliko eksplozija u Kijevu, Lavrov: Širenje NATO-a će loše završiti

Nekoliko eksplozija u Kijevu, Lavrov: Širenje NATO-a će loše završiti

Tek rođena beba iznimno ugrožene vrste je sve što trebate vidjeti danas / Bljesak.info

Tek rođena beba iznimno ugrožene vrste je sve što trebate vidjeti danas / Bljesak.info