in

BOJAN MAROVIĆ: Estrada je odvratna, mutna sredina

BOJAN MAROVIĆ: Estrada je odvratna, mutna sredina
Slatka-Tajna.Eu

Bojan Marović je uvijek pričao iskreno o tome šta se dešava na estradi. Dugo vremena nije izdavao nove pjesme i snimao nove spotove, a nedavno je održao sjajan koncert u rodnoj Podgorici. Bojan priča o tome zašto je presadio kosu, te kako gleda na rijalitije koji postaju prilika za kratkotrajnu popularnost.

Nedavno si zapjevao u Podgorici. Jesi li sretan?

-Uvijek je lijepo pjevati u svom gradu. To su neki posebni momenti i ja uvijek imam neki momenat u sebi, da je to novi početak. Volim da zapjevam pred ljudima koje već sutra mogu sresti na kafi. Nekako je sve to drugačije.

Koliko ti je pandemija koronavirusa poremetila planove?

-Korona je u mom slučaju bila veoma produktivna i dala mi je malo prostora da stvaram rasterećenije.

Šta si radio u vremenu kada je sve stalo?

-Osim što sam bio zatvoren 60 i kusur dana u izolacijama, koje su mi jako teško padale, šetao sam, bio sa porodicom, čitao, pisao pjesme, počeo neke druge stvari, otkrio da imam neki talente za koje nisam znao da posjedujem.

Vraća li se estrada u normalne tokove?

-Estrada je odvratna, mutna sredina prepuna svega i svačega, na moju žalost potpadam pod taj krov, ali iskreno ne osjećam se pripadnikom svega toga. Moj život je potpuno drugačiji i iskreno ne bih gnjavio ljude sa tim ko sam i šta sam. Neka moj rad sudi o meni i mom životu. Šta estrada i okolina čini to je van mog pogleda.

Ima li planova za nove pjesme?

-Pjesme su uvijek najvažnije, i one uvijek nađu svoje mjesto. Ubrzo će poslije „Živjeti za nas“ koja mi jako znači, izaći pjesma „Četiri zida“.

U jednom od intervjua si rekao da si u jeku popularnosti bio bez novca jer su menadžeri sve uzimali. Jesi li naučio lekciju iz tog perioda?

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










-Jesam ali to je iza mene, sada je mnogo drugačije.

Šta je bilo najteže u dosadašnjoj karijeri?

-Baviti se muzikom, to vam je stalno rađanje vaše muzike i vas, među ljude. To ja bar tako doživljavam. Iskreno, ne dozvoljavam da moju muziku dotaknu neki loši trenuci koji su bitni trenutno.

Da li bi nešto mijenjao?

-Čovjek koji se ne mijenja je mrtav čovjek, ja ne želim da umrem prije smrti. Zato stalno nastojim da se mijenjam I, priznajem, nije lako i nije uvijek uspješno ali je poučno i na neki način, naučiš šta ne smiješ, a šta bi bilo ispravno. Duhovno se čovjek uvijek vrati ako želi, na pravi put i pravi mir kojim se skupi sva energija za stvaranje. Naučiš da slušaš zvuk života i okoline.

Mnogi danas karijeru grade rijalitijem, skandalima. Da li bi pristao na to zbog popularnosti?

-Prvo šta je to popularnost, znate ja znam neke ljude koji su ubili druge ljude koji su baš zastupljeni u medijima, pitanje je da li ih ti čini popularnim i boljim ljudima od nekih doktora koji su tihi i rade časno svoj posao i vole ih u tom kraju gdje rade, ili gradu ili varoši. Ja sam birao da živim ovako, da me određuje moj rad, moja porodica i moje vrijeme u kome stvara. Vrijeme čini čovjeka to je definitivno, ako želite da vas zapamte po dobrom stvarima to je vaš izbor isto tako i po tome da vas gledaju kao luđaka koji urla i bije se po televiziji. Novac je na veliku žalost postao važniji od duše, a licemjerstvo je strašno, svi se pozivaju na Boga, a ovamo velika praznina, samoljublja, u suštini sve ono čega se normalan zastidi.

Nedavno si presadio kosu i sve si objavio na društvenim mrežama. Zašto si se odlučio na taj zahvat?

-Imao sam viška vremena i Vatanmed je bio najozbiljniji u svemu tome. Učinio sam to jer smatram da je to ok, i vidim da nisam pogriješio. Ne brinite neću pretjerivati, biću ono što i jesam.

Razgovarala: N. N.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Liga nacija: Podmlađena Italija pokazala zube Nijemcima

Liga nacija: Podmlađena Italija pokazala zube Nijemcima

Japanska estetika, ljepota minimalizma

Japanska estetika, ljepota minimalizma