in

”BiH se pridružila sankcijama protiv Rusije, Dodik je to krišom omogućio” / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Twitter / Milorad Dodik

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović komentirao je potvrdu člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika o sastanku sa šefom ruske diplomacije Sergejom Lavrovom u Beogradu.

”Prošli put kada je ministar vanjskih poslova Ruske Federacije, Sergej Lavrov, dolazio na Balkan, član Predsjedništva BiH se sastao sa njim u zgradi Predsjedništva BiH u Sarajevu, a sada najavljuje sastanak u Beogradu. Zašto Lavrova nije pozvao u posjetu i sastanak u Banju Luku, Sarajevo, Istočno Sarajevo ili bilo gdje u Republici Srpskoj i BiH?” upitao je Borenović, prenosi N1.

”Sada je potpuno jasno da ovaj najavljeni susret u Beogradu potvrđuje činjenicu da se BiH pridružila sankcijama Vijeća EU protiv Rusije, a da je Dodik to krišom omogućio”, dodao je.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Borenović je kazao i da je Dodik rastrzan između dvije strane.

”Bez obzira na sve, ostaje činjenica da je odluke u ime BiH u vanjskoj politici prepustio bošnjačkoj strani, propustivši da se Republika Srpska pita. Imao je sve mehanizme, ali je jednostavno odlučio da ništa ne učini da se u Sarajevu čuje naš glas”, rekao je Borenović.

 


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Karleuša se snimila u bikiniju: I dalje sam mega mačka, u Mostaru sam se samo dobro najela! – Senzacija

LN: Odličan start Crne Gore, Rumunija pala u Podgorici