in

Pogledajte trenutak kada je Zverev doživio tešku povredu (VIDEO)

Pogledajte trenutak kada je Zverev doživio tešku povredu (VIDEO)
Slatka-Tajna.Eu
Pogledajte trenutak kada je Zverev doživio tešku povredu (VIDEO)

12. sezona Plazma Sportskih igara mladih Bosne i Hercegovine jučer, 1.6.2022. godine, svečano je otvorena u Gračanici. Više od 2.000 učenika iz svih osnovnih škola sa područja Gračanice, uživalo je na Gradskom skveru u zabavnom programu. Najmlađe osnovnoškolce zabavljali su i rasplesali Amel Ćurić i Samir Salčin, poznati virtuoz s loptom koji je djecu oduševio žongliranjem, a najveći aplauz dobili su najmlađi učesnici programa JU Dječiji vrtić „Naša djeca“, koji su raspjevali publiku izvođenjem pjesme „Djeca su ukras svijeta“. Grad Gračanica priključila se Arilju i Rijeci kao regionalni centar otvaranja Plazma Sportskih igara mladih za 2022. godinu.

„Mi smo ovih dana slavili Dane Gračanice i ovo je kruna naših aktivnosti. Sretni smo i zahvalni što je Gračanica ove godine domaćin Svečanog otvaranja Plazma Sportskih igara mladih, pogotovo jer djeca kroz Igre uče o toleranciji, solidarnosti, odgovornosti i poštivanju drugih. Ono što je meni najbitnije je da djeca uče da je poraz zapravo pobjeda, a suze zapravo osmijeh, i to je ono što je najvažnije. Iz Gračanice smo danas poslali poruku tolerancije, ljubavi, a osmijesi djece govore da ova država može ići u pravom smjeru. Igre su zakon“ istakao je Nusret Helić, gradonačelnik Gračanice.

U ime Plazma Sportskih igara mladih djeci i prisutnima obratio se i regionalni predsjednik Igara, Zdravko Marić.

„Prije svega zahvaljujem se Gračanici na nevjerojatnom gostoprimstvu. Posebno sam sretan kada vidim sa koliko su emocija djeca popratila Svečano otvaranje. Želim da se djeca zabavljaju, jer zbog njih Igre i postoje i da druženje uvijek bude u prvom planu. Koristim priliku da se zahvalim i vladama zemalja gdje se Igre održavaju, Vladi Republike Hrvatske i Vladi Republike Srbije te Vladi Federacije BiH koja se od ove godine uključila aktivnije u naše aktivnosti“ kazao je Zdravko Marić, regionalni predsjednik Sportskih igara mladih.

U ime Federalnog ministarstva kulture i sporta svim prisutnima obratio se i gospodin Goran Lulić.

„Zahvalio bi se organizatorima i svim privatnim kompanijama koje su omogućile da se 12. put po redu Igre održe u Bosni i Hercegovini. Djeca kroz sport uče o svim stvarima koje će ih dočekati u životu te će se upravo zbog sportskog iskustva znati i nositi s njima. Naučit će i da gube i da pobjeđuju ali najbitnije, da razvijaju timski duh bez čega ni u jednoj sferi života danas ne možete“ rekao je Goran Lulić.

Kompanija Bambi a.d., generalni je partner Igara, a među zvanicama bio je i Ivan Jovanović, voditelj korporativnih poslova ove kompanije.

„Veliko mi je zadovoljstvo, čast i privilegija što naša kompanija ima mogućnost da pomogne i bude generalni partner Sportskih igara mladih u BiH, najbolje manifestacije ovog tipa. Projekat spaja djecu Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske i uče starije ono što bi oni trebali da znaju, uče nas o miru toleranciji i druženju. Osmijesi ove djece su vanvremenski i svjetski i zaista mi je drago da sam imao priliku da budem dijelom Svečanog otvaranja danas u Gračanici“ istakao je Ivan Jovanović.

Svečanom otvaranju prisustvovala je i Ministrica kulture, sporta i mladih Tuzlanskog kantona, Ivana Mijatović.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










„Veliko hvala svim onim ljudima koji su došli na ovu veliku i prekrasnu ideju i hvala onima koji organizuju i realizuju ovaj projekat te omogućavaju da zajedno doprinesemo razvoju sporta, igre i zabave te na ovaj način šaljemo pozitivnu sliku svim drugim ljudima. Čast mi je da sam danas ovdje i što iz Gračanice šaljemo ovu prelijepu sliku u druge gradove i regiju“ kazala je Ivana Mijatović.

U sklopu Svečanog otvaranja 12. Plazma Sportskih igara mladih održan je i m:tel Dan sporta, gdje se više od 150 ekipa, učenika od 1.-5. razreda osnovnih škola takmičilo u igri između dvije vatre i atletici.

„Velika mi je privilegija što sam u ime kompanije m:tel danas u Gračanici i siguran sam da ćemo i narednim godinama podržavati ovu manifestaciju. Ja ću samo reći da se vidimo i naredne godine“ izjavio je Dejan Jokić, finansijski direktor kompanije m:tel.

Druženje u Gračanici završeno je vatrometom i koncertom Crvene jabuke gdje je više hiljada ljudi uživalo u pjesmama legendarnog bh. benda. Igre će u 2022. godini obići 45 bh. gradova i družiti se sa više od 55.000 učesnika, nakon čega slijede polufinalni turniri, Veliko finalno takmičenje u Sarajevu te Međunarodno finale u Splitu, gdje će se naši državni predstavnici boriti za titulu najboljih u regiji protiv ekipa iz Hrvatske i Srbije.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Zašto je rolanje idealna ljetna aktivnost?

Zašto je rolanje idealna ljetna aktivnost?

MLADENICI U LIMUZINI ZABORAVILI TORBU SA 50.000 EURA! Kaćina kuma otkrila detalje

MLADENICI U LIMUZINI ZABORAVILI TORBU SA 50.000 EURA! Kaćina kuma otkrila detalje