in

SPEKTAKL U BERLINU UZ ASIMA, VERU I AJŠU: Euri “letjeli” na sve strane

SPEKTAKL U BERLINU UZ ASIMA, VERU I AJŠU: Euri “letjeli” na sve strane
Slatka-Tajna.Eu

U glavnom gradu Njemačke, u Berlinu, u organizaciji Bulje, vlasnika najpoznatijeg „Balkan grilla“ u tom gradu, organizirano je muzičko druženje. Više stotina posjetilaca uživalo je u pjesmama popularne i fenomenalne Vere Matović, Asima Bajrića i mlađahne Ajše Kapetanović. Ekipa se srela prije samog početka nastupa u hotelu u kojem su odsjeli. Ajša Kapetanović je prvi put srela Veru, a onda nam je izjavila:

-Kako je jednostavna, ne glumi veliku zvijezdu i sasvim je draga i prijateljski raspoložena. Ima starijih pjevača koji u mlađima gledaju konkurenciju, pa se i ne pozdrave, a ako to urade onda sa visoka – rekla nam je Ajša.

Ajša je Veri zapjevala njen veliki, planetarni hit „Miki, Milane“, a onda joj se i Vera pridružila.

-Mladi su naša snaga u bilo kojoj sferi života, pa isto tako i u muzici. Ajša je baš preslataka, ima jako lijep i dobar glas, ali sam primjetila da se ne odvaja od cigareta. Ja ne volim nikom da „popujem“, ali Ajši sam rekla da bi bilo poželjeno, kako za njeno grlo, isto tako i za njeno zdravlje, da smanji pušenje ili da prestane – kroz smijeh nam je rekla Vera.

Vera se upoznala i sa Ajšinim ocem Asimom, ali i muzičarem Damirom Muslićem koji je tu večer pratio nju i Ajšu. U jednom momentu Vera je upitala Asima da li mu je to zet, a onda joj je bilo nezgodno kada je dobila negativan odgovor.

-Ma, vidim da se lijepo druže, pričaju, pa sam pomislila, ali eto neka mi oproste. Vera se iznenadila kada je saznala da je Ajša udata i da ima sina Khana.

-Ma, pametna djevojka, neka je prvo stvorila porodicu, a onda se može i karijeri posvetiti – bile su riječi Matović.

Asima je na nastup došao da posjeti Belmin, unuk njegovog dajidže, koji je prije godinu dana došao iz BiH u milionski Berlin u potrazi za poslom i boljim životom.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Publika je bila oduševljena pjevačima, sa svima njima su pjevali horski, a bilo je i bakšiša, ponajviše za Asima Bajrića i njegovog muzičara Mirzu. I ovaj put u Berlinu, Asim je potvrdio da ga publika jednostavno voli, posebno njegove srceparajuće pjesme.

Vera Matović je također ostala zatečena iskrenim emocijama publike, pa je bilo tu i pjesme i suza, a njen megahit „Miki, Milane“ podigao je i mlade i stare na noge. Mnogi su se pitali da li Vera pjeva na plejbek, jer nisu mogli da vjeruju da i danas ima tako zdrav i čist glas. A, kada je to čula, Vera je zamolila muzičara da nakratko stane i otpjevala acapella nekoliko svojih pjesama, što je dočekano velikim ovacijama.

Publika nije ostala ravnodušna ni na Ajšu koja je još jednom pokazala da je velika i uspješna karijera ispred nje. Tokom pjevanja Vera je u jednom momentu od uličnog i kafanskog prodavača cvijeća dobila veliki buket ruža, koji joj je poslao jedan od njenih vjernih fanova, koji je tu večer bio u publici, a želio je ostati anoniman.

Piše: Bato Šišić

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

U BiH zaboravljen plinovod vrijedan više od 20 miliona eura

U BiH zaboravljen plinovod vrijedan više od 20 miliona eura

Nevjerovatna odluka Mesuta Ozila – SportSport.ba

Nevjerovatna odluka Mesuta Ozila – SportSport.ba