in

srušena drveća i rasvjeta, poplavljeni podvožnjaci

Slatka-Tajna.Eu

Nevrijeme na sjeveru zemlje

Foto: Iva Simendić Simon, Kristijan Silađi, Ivan Klinec / gledatelji/čitatelji / HRT

Nakon samo dva dana, nevrijeme je opet pogodilo dijelove Hrvatske. Najteže je ponovno bilo na sjeverozapadu zemlje. U Podravini je jak vjetar rušio stabla, palo je mnogo kiše. U Koprivnici 16 litara po četvornom metru, u obližnjim selima i više. Problema je bilo i u okolici Varaždina, točnije u Velikom Bukovcu koji je već u srijedu stradao od tuče.

– Ovo su teški dani za cvjećare u ovoj regiji. Šteta se penje na više od 50 milijuna kuna, javio je za središnji Dnevnik HTV-a Ivica Grudiček.

Razgovarao je s jednim od cvjećara, Karlom Mađarićem. Njegov staklenik je uništen u srijedu, sada ga je pogodilo još jedno nevrijeme.

– Stakla su padala, unutra se ne može, mislio sam da će biti gore nego u srijedu, rekao je.

Varaždinska županija će u ponedjeljak ili utorak, javio je Grudiček, proglasiti elementarnu nepogodu.

Oluja ponovno na sjeveru zemlje – vjetar u Bukovcu iščupao stablo

Snažan vjetar praćen jakom kišom i tučom veličine graška poharao je sinoć poslije 22 sata sjever Hrvatske.

HRT od građana doznaje da je najteže bilo na području Štrigove, Ludbrega i ponovno Velikog Bukovca u kojem je snažan vjetar srušio stablo kod igrališta NK Bukovčan. Kako nam javlja gledatelj, led je bio sitan, ali lijevalo je kao iz kabla, a vjetar je bio silovit te je odnio najlone s krovova ljudi koji su pokušali zaštititi kuće nakon štete koju im je nanio led veličine teniske loptice u srijedu poslijepodne.

Situaciju na terenu cijeli dan prati novinar HRT-a Ivica Grudiček, razgovarao je s tamošnjim mještanom Franjom Zdelarom koji je opisao kako je bilo tijekom novog nevremena.

Građanima kojima su u nevremenu prije nekoliko dana stradali krovovi kuća i koji su se zaštitili najlonima jak noćašnji vjetar potrgao je zaštitu i kuće su ponovno poplavljene. Sada se ponovno radi sanacija te se krovozi opet pokrivaju kako bi se zaštitile kuće od kiše koja će padati idućih dana.

Izjavu je dao Marko Župan, stanovnik Velikog Bukovca.

U Ludbregu građani dojavljuju da je izgledalo kao da su se “nebo i zemlja spojili” no za sad o štetama nema informacija.

U Gornjem Međimurju je padala tuča ali još se ne zna je li što stradalo…

Varaždinci su mahnito jučer navečer posakrivali svoje automobile u podzemne garaže od straha pred tučom i novim štetama koje su mnogi pretrpjeli u srijedu. Ipak, osim snažne grmljavine i pljuskova dojava o šteti u Varaždinu nema a tuče srećom nije bilo.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Video: Iva Simendić Simon

Nevrijeme u Podravini: srušena drveća i rasvjeta, poplavljeni podvožnjaci

Olujno nevrijeme pogodilo je Koprivnicu i okolicu. Oko 23.30 olujni vjetar, grmljavina i snažna kiša koja se mjestimično pretvarala u tuču pogodili su Podravinu.

Olujni vjetar rušio je drveće diljem Koprivnice, a jaka kiša prometnice učinila neprohodnima, javlja Glas Podravine.

Portal navodi da je vjetar rušio drveće, ali i javnu rasvjetu.

Poplavljeni su bili i podvožnjaci, cestovni i pješački. Na teren su brzo izašle hitne službe koje su očistile prometnice.

U Koprivnici je palo 16 litara kiše po metru četvornom, a u pojedinim selima kao što je primjerice Torčec, i više.

Snimku nevremena poslao nam je čitatelj Krunoslav Povijač.

Nevrijeme poslije ponoći zahvatilo sjeverozapadnu i istočnu Hrvatsku

Oko ponoći kratkotrajno grmljavinsko nevrijeme zahvatilo je sjeverozapadni dio Hrvatske – dio Međimurske, Varaždinske, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije (jak vjetar i obilna kiša).

Na području Bjelovara, Koprivnice i okolice te Đurđevca vatrogasci su imali tehničke intervencije uklanjanja stabala i granja s prometnica. Bilo je povremenih prekida električne energije. JVP Čakovec je imao deset intervencija uklanjanja stabala s prometnica i ispumpavanja podrumskih prostorija.

Na području Varaždinske županije zabilježen je nestanak struje i to na području općina Vinice i Klenovnik) te ispumpavanje vode u Dubovici.

Nevrijeme je oko 3 sata zahvatilo i istočni dio Hrvatske. U Virovitičko-podravskoj županiji do 4 sata vatrogasci su imali desetak intervencija uklanjanja stabala i granja s prometnica.

U Osječko-baranjskoj županiji također je bilo intervencija na uklanjanju granja s prometnica i prekida u opskrbi električnom energijom. Zbog srušenog stabla na cesti bila je manja prometna nesreća kod Čepina, bez ozlijeđenih osoba.

Na području Vukovarsko-srijemske županije također ima srušenih stabala i granja na prometnicama i prekida u isporuci električne energije.

Sve nadležne službe su na terenu ​i otklanjaju posljedice nevremena, navoci ravnateljstvo Civilne zaštite.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

PROŠLA JE GOLGOTU: Žena koja je sve izgubila zbog Ibrahimovića

Tko je to u Parizu?