in

Mala količina ove namirnice dnevno smiriće vam um

Slatka-Tajna.Eu

Hrana koju jedemo igra važnu ulogu u funkcionisanju našeg mozga i izbor namirnica može da bude dobra osnova u brizi o mentalnom zdravlju. Puno namirnica može da utiče na to, a holistički psihijatar Elen Vora kaže da prvo vodi računa o ishrani kada joj neko dođe s napomenom da je pod stresom i da želi da pronađe balans.

Ona sama izdvaja jednu namirnicu koju konzumira svakog dana u maloj količini – pileću jetru. To jeste namirnica koja nije baš svima na svakodnevnoj listi za kupovinu, ali ima puno nutrijenata, vitamina i minerala. To su prije svega cink, bakar, mangan, vitamini A, C, D, E, K, B, gvožđe, fosfor, holin i selen. Samo jedna kašika dnevno, ili svakih nekoliko dana, dovoljna je da se obezbijede korisni sastojci za organizam i izazove lučenje neurotransmitera poput serotonina, poznatog kao hormon sreće.

Pileća jetra je namirnica koja nije toliko često u upotrebi u našoj ishrani kao u nekim drugim i zato može biti neobična i ne toliko privlačna mnogima, jer ipak je u pitanju specifična vrsta hrane. Pored finansijskog trenutka, postavlja se i pitanje svježine, ali ukoliko je svježa, u pitanju je kvalitetna namirnica koju mogu konzumirati ljudi različitih godina.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Ukoliko vam ideja ove namirnice nije toliko privlačna, ili praktikujete vegetarijansku ili vegansku ishranu, njeni sastojci mogu se nadoknaditi raznovrsnom ishranom i vitaminskim suplementima, ali to je nešto što nikako ne treba započinjati na svoju ruku, već se konsultovati s ljekarom, jer nije stanje svakog organizma isto, pa tako ni potrebe.

(Citymagazine.danas.rs)


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Pogledajte novu zgradu Islamske zajednice u BiH vrijednu 15 miliona KM koja je danas otvorena

KOJA JE NAJVIŠA PJEVAČICA NA ESTRADI? Visoka je 184 centimetara, a nije ni Sneki, ni Ceca a ni Jeca!