in

I dalje traje potraga za trenerom LA Lakersa: Zašto bi veliki ‘Doc’ Rivers bio idealan za njihovu klupu?

Slatka-Tajna.Eu

Čak i u jeku finala Istočne i Zapadne konferencije i svim uzbuđenjima koje donose utakmice Boston Celticsa protiv Miami Heata i Dallas Mavericksa protiv Golden State Warriorsa, još uvijek je jedna od najvećih priča u ligi ta da Los Angeles Lakersi traže novoga glavnoga trenera. Nije to baš neko veliko iznenađenje, pogotovo kada se uzme u obzir činjenica da su Lakersi jedna od najpoznatijih NBA franšiza, da je LeBron James već četiri godine stanovnik najvećega kalifornijskoga grada i, naravno, da su propustili doigravanje iako je jedan od najvećih svih vremena imao još jednu sezonu u kojoj je mogao do MVP nagrade. Njihovo ispadanje prema kladionicama koje se mogu pronaći na stranici https://www.onlinekladionice.com bilo je veliko iznenađenje, ali ne i prema nekim košarkaškim znalcima.

Ham je ranije bio pomoćnik u Lakersima

Nije iznenađujuće niti to da je glavni trener Frank Vogel odmah otpušten, a glavni ured počeo je s potragom prikladne zamjene. Prema napisima nekih američkih novinara, ta je potraga donijela tri „finalista“: pomoćnika Golden State Warriorsa Kennyja Atkinsona (vodio Brooklyn Nets od 2016. do 2020.), bivšeg trenera Portland Trail Blazersa od 2012. do 2021. Terryja Stottsa (još je trenirao Atlanta Hawkse i Milwaukee Buckse) i trenutnog pomoćnika Milwaukee Bucksa Darvina Hama.

Ham je jedini kandidat bez prethodnog iskustva na poziciji glavnog trenera jedne NBA ekipe. Međutim, ima nešto veće šanse budući da je od 2011. do 2013. bio pomoćnik u Lakersima kada su ove vodili Mike Brown, Bernie Bickerstaff i Mike D’Antoni. Ali, tu je i wild card za jednog čovjeka – trenutno glavnog trenera Philadelphia 76ersa, „Doca“ Riversa.

Izjave ne upućuju na to da bi mogao napustiti Philadelphiju

To će, međutim, biti težak zadatak, ne samo zato što je Rivers prošlog mjeseca potvrdio da je „vrlo sretan“ u Phillyju, već i zato što je predsjednik košarkaških operacija Sixersa, Daryl Morey, dao do znanja da će Rivers ostati na klupi ovoga kluba i treću sezonu zaredom. „Mišljenja sam da je on izvrstan trener“, rekao je Morey novinarima nakon što je momčad eliminirana od Miami Heata u doigravanju. „Volim raditi s njim. Osjećam kao da učim od njega. Mislim da generalni menadžer, Elton Brand, i ja i on činimo sjajan tim i vidjet ćemo kamo će nas ovo putovanje odvesti. Osjećamo se jako dobro u vezi toga kamo će nas to odvesti, a to će biti mjesto gdje ćemo imati vrlo dobre šanse osvojiti naslov.”

Sve to zvuči jako dobro, ali kao što su neke prošle sezone u NBA ligi pokazale, uvijek postoji prostora za iznenađenja. Kako se vijest o Hamu kao najboljem kandidatu širi po ligi, Los Angeles još uvijek nije u potpunosti napustila nada da će Rivers postati neočekivano dostupan.

Veliko je pitanje zašto je već zauzeti Rivers preferirani izbor Lakersa koji su posljednji naslov osvojili 2020. godine, budući da nije baš tako dobro završio sezonu s Philadelphijom koja je u šest utakmica polufinala Istoka izbačena od Miami Heata. Navodno je najveći razlog Russell Westbrook. Ovaj deveterostruki NBA All-Star bek imao je možda i najgoru sezonu otkad je stigao u ligu.

Rivers može ‘oživjeti’ Westbrooka

Osim toga, u uredu Los Angelesa nisu smatrali da je Vogel iznio najbolje iz Westbrooka, pa žele trenera koji može pronaći način da spasi karijeru MVP-ja iz 2017. godine. Naravno, ako ga ne odluče dati na rad u neku drugu franšizu. To je, svakako, lakše reći nego učiniti, ali Rivers ima iskustva s velikim ličnostima. Trenirao je Chrisa Paula, Blakea Griffina, Paula Georgea, Kawhija Leonarda i još neke druge sjajne košarkaše. Naravno, u Lakersima je prisutan superstar duo – LeBron James i Anthony Davis.

Rivers je pronašao način da stvori kohezivnu skupinu od Raya Allena, Paula Piercea i Kevina Garnetta dok je bio na klupi Celticsa s kojima je osvojio NBA prsten 2008. godine, tako da postoji nada da može izvući maksimum iz Davisa i Jamesa. Koliko god bilo teško odvojiti Riversa od Sixersa, potpuno je razumljivo zašto bi to htjeli učiniti.

Rivers je u NBA ligi proveo 23 sezone na klupi četiri različita kluba (Orlando, Boston, LA Clippers, Philadelphia), ima omjer 1.043-735 u regularnoj sezoni, sa 104 pobjede u doigravanju i NBA naslovom. Ako žele „oživjeti“ Russella Westbrooka, pojedinca koji je neophodan za lov na naslov, morat će se zvjerski pomučiti dovesti velikog Glenna „Doca“ Riversa. Njegovim eventualnim dolaskom na klupu Lakersa, nije isključena mogućnost dovođenja Giannisa Antetokounmpa, za kojeg je Rivers više puta izjavio da ga jako voli kao igrača. Jasno, u tom slučaju vjerojatno će se morati riješiti Anthonyja Davisa.

Comments

Komentariši

Loading…

0
Legend

Written by Redakcija

Community ModeratorContent AuthorYears Of MembershipVerified User

Rusifikacija u okupiranim teritorijama Ukrajine

DADA MEŠALJIĆ PJEVA “NE MOGU TE VOLJETI”: Adekvatna za situaciju u kojoj se našla