in

Dženan Zajmović hat-trickom poslao Sarajevo kući, gospodski potez Dudića u finišu utakmice!

Slatka-Tajna.Eu

Fudbaleri Veleža ugostili su Sarajevo u okviru posljednjeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine i ostvarili uvjerljivu pobjedu rezultatom 3-0.

Ovaj susret nije imao rezultatski značaj, a mostarska ekipa je nošena sjajno raspoloženim Zajmovićem slavila pobjedu. Dženan Zajmović je bio igrač utakmice iako je utakmicu počeo s klupe za rezervne igrače. Zajmović je u igru ušao u 17. minuti, kada je Haris Ovčina zbog povrede morao napustiti teren.

U 26. minuti susreta Zajmović je doveo Velež u prednost, a mostarska ekipa je sa minimalnom prednošću otišla na odmor.

Početkom drugog poluvremena sarajevska ekipa je zaigrala nešto konkretnije, imali su veći posjed, napadali, ali je uslijedila kazna s druge strane. Zajmović pogađa mrežu Dizdarevića u 59. minuti za 2-0, a već u 63. bilo je 3-0. Zajmović je novim pogotkom kompletirao hat-trick protiv Sarajeva.

Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata.

Večeras je svoju posljednju utakmicu u dresu Veleža odigrao Brandao, a prilikom njegovog izlaska sa terena u samom finišu utakmice, mogao se čuti gromoglasan aplauz sa tribina stadiona Rođeni.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Foto: Printscreen

A u samom finišu utakmice vrijedi istaći i sjajan potez trenera mostarske ekipe, Feđe Dudića, koji je u igru ubacio rezervnog golmana Farisa Ribića, koji ima 21 godinu i kome je ovo debi u dresu Veleža. Također, Dudić je ubacio i mladog Drinu upravo umjesto Brandaa.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

SIP BiH dozvolilo sudjelovanje stranci koja u nazivu ima ime ratnog zločinca / Bljesak.info

Evo kako da sami napravite ulje za samopotamnjivanje