in

“Liverpul je blagi favorit u finalu Lige šampiona”

Slatka-Tajna.Eu

Španski fudbalski trener Rafael Benitez izjavio je da je Liverpul blagi favorit u finalu Lige šampiona protiv madridskog Reala.

Benitez je od 2004. do 2010. vodio ekipu Liverpula, a sa “redsima” je 2005. osvojio Ligu šampiona. On je u sezoni 2015/2016. na 25 utakmica bi trener Reala.

“Volim oba kluba, a pobijediće onaj koji bude igrao bolje. To je dobro za fudbal. Ako ćemo da se baziramo na brojkama, onda je Liverpul blagi favorit. Ali Real je u finalima Real… Madriđani su imali i duži odmor, a u ovim okolnostima to je prednost”, rekao je Benitez za španski sportski list “Marka”.

Real i Liverpul su igrali u finalu Lige šampiona 2018. godine, a tada je pobijedio madridski klub 3:1.

“Ova ekipa Liverpula je navikla da igra finala, kao i da osvaja trofeje. Sada imaju više iskustva nego prije četiri godine. Dolazak golmana Alisona je značajno popravio odbranu, a to njegovim saigračima donosi više sigurnosti”, rekao je bivši trener Liverpula i Reala.

Benitez tvrdi da je 2015. godine oformio tim Reala koji je u poslednjih nekoliko godina u vrhu evropskog fudbala.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Doveli smo Kazemira, koji je bio pozajmljen Portu. Popravio se u igri s loptom, a to daje slobodu Luki Modriću i Toniju Krosu. Potom smo doveli Lukasa Vaskeza i Matea Kovačića”, istakao je Benitez.

Španski trener je naveo da nije siguran da li bi ponovo preuzeo Liverpul.

“Jirgen Klop pravi sjajan posao. Svi već pričaju da će Stiven Džerard da naslijedi Klopa. Stiven je simbol kluba. Nije lako da kažem da li ću da se vratim, vidjećemo šta donosi budućnost”, zaključio je Benitez.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Sudska odluka – Miroslav Ilić i Devin su otac i sin: Evo kako izgleda pjevačev vanbračni sin kojeg nije htio da prizna – Senzacija

CBBiH prognozira inflaciju od 7,7 posto