in

Kakva gesta reprezentativca BiH! Pogledajte kako je obradovao dječaka u Tuzli

Slatka-Tajna.Eu

U moru ružnih vijesti, sve rjeđe ispliva poneka koja može ponijeti epitet tople ljudske priče. A ova uistinu to jeste. Akteri su braća Eldar i Muharem Ćivić, imena poznata sportskoj a posebno fudbalskoj javnosti te njihov veliki fan, dječak Sanjin Mujčinović iz Tuzle.

Naime, nakon naporne sezone u kojoj je Eldar sa FC Ferencvaroš osvojio titulu prvaka te nacionalni Kup Mađarske a Muharem imao turbulentnu sezonu sa FK Sloboda u kojoj je dao nemjerljiv doprinos u očuvanju premijerligaškog statusa kluba, izdvojili su vrijeme da obraduju dječaka čiji su ljubimci i uzori. Na Eldarovu inicijativu a koju je Muharem zdušno podržao, odlučili su da kupe PS 5 koji je trenutno u vrhu te sfere tehnologije i isti poklone Sanjinu. Naravno, uz PS su kupili i određeni broj aktuelnih igrica.

Inače, dječak Sanjin u junu puni deset godina i odličan je učenik lV c razreda O. Š. Novi grad iz Tuzle. Iznenađenje što vidi svoje ljubimce u svom domu je upotpunjeno vrijednim poklonima koji su nedostupni većini njegovih vršnjaka. Širok osmijeh i vidljiva sreća na licu dječaka bukvalno nemaju cijenu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Na pitanje kako je doživio ovaj susret, Sanjin odgovara : Nisam se nadao da će mi kupiti ovako vrijedan poklon. Naravno da sam presretan, ali ja njih dvojicu volim i smatram svojom braćom i da mi nisu ništa kupili. Dovoljno je što su došli da me vide a oni znaju da ja pratim njihove karijere od svoje pete godine. Ja Eldaru i Muharemu želim puno zdravlja i sreće u životu i da osim mene nekim poklonom obraduju i drugu djecu. – zaključio je ovaj skromni i pronicljivi dječak. Šta reći, gest braće Ćivić koji su ponos svojih Tojšića, zaslužuje svaku pohvalu. Znamo da im nije ni prvi a sigurni smo ni poslednji put da obraduju kako svoje fanove, tako i mlade sportiste za koje država nije iznašla sistemsko rješenje po pitanju finansiranja odlazaka na inostrana takmičenja. Neka i ovaj gest te slični potezi naših vrhunskih sportista koji imaju veliko srce bude bar mali kotač koji će inicirati donošenje državnog Zakona o sportu.

Autor : M. D. Foto : M. D.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Zanosna plavuša osvojila Gagijevo srce, mnogi kažu da liči na Anabelu

The Magic Of Making Up – Get Your Ex Back