in

Golden stejt nadigrao Dalas za veliko NBA finale

Slatka-Tajna.Eu

Košarkaši Golden stejta nadigrali su tim Dalasa sa 120:110 u petom meču finalne serije i sa 4:1 u pobjedama postali prvaci Zapadne konferencijei prvi finalisti glavnog duela za šampionski prsten NBA lige. Tim je do pobjede predvodio Klej Tompson, a svoj doprinos je dao i srpski internacionalac Nemanja Bjelica.

Tim “ratnika” je bez velikih problema i dilema došao do šestog NBA finala u posljednjih osam godina, dozvolivši Dalasu samo u trećoj četvrtini da nakratko preuzme inicijativu i malo umanji dvocifrenu prednost.

Golden stejt – Dalas 120:110

Uz odlično šutersko veče Kleja Tompsona, koji je bio najefikasniji igrač meča, presudna za pobjedu je bila igra odbrane u kojoj se isticao srpski internacionalac Nemanja Bjelica.

U nekoliko navrata Bjelica je sjajno zaustavio Luku Dončića, a za dvadesetak minuta igre postigao je pet poena uz šest skokova i tri asistencije.

Klej Tompson je bio nezadrživ i meč završio sa 32 poena uz dva skoka i tri asistencije, Stef Kari je sjajno razigravao saigračeuz 15 poena, tri skoka i devet asistencija, a Kevon Luni je dominirao u skoku i sa sedam ofanzivnih i 11 defanzivnih skokova bio nerešiv problem za Meveriks.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Iako je meč završio kao najefikasniji igrač svog tima, Luju Dončića sinoć nije služio šut.

Meč je završio kao drugi na listi strijelaca sa 29 poszignutih poena, ali je imao neuobičajeno loš procenat šuta sa 10/28 iz igre i pogodio je samo tri trojke iz čak 13 pokušaja.

Za MVP-a finalne serije Zapadne konferencije izabran je Stef Kari koji će zaigrati šesto veliko NBA finale u karijeri čime se još jednom prifružio legendarnim igračima među kojem se nalaze Bil Rasel, Vilt Čemberlejn, Karim Abdul Džabar, Medžik Džonson, Tim Dankan i Lebron Džejms.

Poslije dvije godine pauze, Voriorsi će vojevati finalni bitku za četvrti šampionski prsten u poslednjih osam godina, a do početka finalne serije imaju sedam dana odmora dok čekaju da saznaju da li će im protivnik biti Boston ili Majami koji gubi sa 3:2 u seriji.

(RTS)


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

BEZ PRISTANKA RODITELJA: Bojana Gregorić Vejzović o braku sa Borisom Novkovićem

Running For Beginners – A Beginners Guide To Running