in

Ovo je spisak Zmajeva za novi ciklus Lige nacija

Slatka-Tajna.Eu

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev je objavio spisak nogometaša na koje računa u predstojeća četiri duela Lige nacija.

Zmajevi će u novom ciklusu Lige nacija igrati u Ligi B, a u prvoj polovini juna će odigrati četiri utakmice u grupi 3.

Naša selekcija će se pokušati vratiti u elitni rang Lige nacija, a za to joj je potrebno prvo mjesto u konkurenciji Finske, Rumunije i Crne Gore.

Petev je za susrete protiv Finske, Rumunije i Crne Gore koji se igraju od 4. do 14. juna odlučio pozvati sljedeće nogometaše:

 

Petev je istakao kako se nada dobrim rezultatima u četiri duela s Finskom, Rumunijom i Crnom Gorom koji se igraju od 4. do 14. juna.

“Moramo dati sve od sebe da napravimo dobar rezultat. Godinu i po smo zajedno, moramo biti mentalno zreli. Imamo mnogo dobrih igrača i nadam se da će se oni maksimalno zalagati. Siguran sam da ćemo ovaj put biti bolji, zreliji i pametniji”, rekao je Petev i dodao:

“Mogu obećati da ćemo dati sve od sebe za što bolji rezultat. Ići ćemo na pobjedu u svakoj utakmici. Bio bih sretan da imamo osam i više bodova”, rekao je Petev.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Petev je na početku svog mandata rekao da mu javnost treba suditi po rezultatima. Rezultata nije bilo, ali Bugarin smatra kako je uradio dobar posao.

“Bodovni saldo nije bio kakav smo očekivali, ali smo odradili dosta ozbiljnih stvari”, poručio je Petev.

Selektor BiH nije želio obrazložiti kako je “preko noći” promijenio mišljenje o Nemanji Bilbiji i pozvao ga u reprezentaciju, ali je obrazložio zašto Milan Đurić nije na spisku pozvanih.

“Pričao sam sa svakim igračem. Đurića nema jer se odlučio oprostiti od reprezentacije”, rekao je Petev.

Podsjetimo, naša reprezent6acija prvi meč igra u Helsinkiju protiv Finske 4. juna, a potom će u Zenici dočekati Rumuniju 7. juna.

Nakon toga slijedi gostovanje u Podgorici protiv Crne Gore 11. juna, dok se posljednji meč u ovom mini-ciklusu igra 14. juna u Zenici protiv Finske.

Podsjetimo, najprije će naša selekcija u Helsinkiju gostovati Finskoj 4. juna, a potom će u Zenici dočekati Rumuniju 7. juna nakon čega slijedi gostovanje u Podgorici protiv Crne Gore 11. juna, dok se posljednji meč u ovom mini-ciklusu igra 14. juna u Zenici protiv Finske.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Kompanija dm uputila poziv za prijavu ekoloških projekata

8 biljaka koje štite od komaraca