in

Mađari uveli vanredno stanje, Vučić otkrio hoće li i Srbija

Slatka-Tajna.Eu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u uključenju iz Davosa da ne misli da Srbija treba da uvodi vanredno stanje, kao što je to učinila Mađarska.

„Mađarska je uvela vanredno stanje zbog energenata i zaliha hrane, ali i zbog pitanja bezbjednosti. Ne mislim da treba da uvodimo vanredno stanje“, izjavio je Vučić.

Govoreći o Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu, on je ocijenio da je antiruska poltika na svakom koraku.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










„Mi imamo čistu poziciju što se tiče međunarodnog prava i moralnih principa“, rekao je Vučić o poziciji Srbije.

“U Davosu mogla da se čuju različita viđenja, a sada je obojen ukrajinskim bojama”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu, na kojem učestvuje, ukrajinska tema nadvila nad svim drugim temama i da svi govore u okviru ukrajinske krize.

On je u izjavi srbijanskim medijima rekao da je Davos nekada bio mjesto gdje su mogla da se čuju različita viđenja, a sada je “obojen ukrajinskim bojama”, i da ne misli da postoji raspoloženje da se saslušaju drugačiji stavovi, pa i po pitanju Ukrajine.

Vučić je naveo da u tom kontekstu svi govore o tri elementa, a to su energenti, hrana i održivost, i dodao da će kriza u cijeloj Evropi biti sve teža i teža. Rekao je da je razgovarao sa mnogo ljudi, među kojima su premijeri Luksemburga, Lihtenštajna i Španije, sa mnogim afričkim i azijskim liderima i da svi dijele zabrinutost i gledaju kako da pronađu rješenje za probleme svojih zemalja, među kojima je i snabdijevanje energentima.

Na pitanje kakav dijalog očekuje na sutrašnjem sastanku sa liderima Zapadnog Balkana, Vučić je rekao da očekuje da će Aljbin Kurti da iznosi teške optužbe na račun Srbije, a da će on da “odgovori žestoko”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

OVO JE POZADINA RASPADA URAGANKI: Sanja, Ksenija i Ivana konačno progovorile i otkrile istinu

LUNA ĐOGANI URADILA TETOVAŽU NA ZADNJICI! Iznenadićete se kad vidite šta piše