in

Zrinjski iznad svih! / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HŠK Zrinjski iz Mostara je postao prvak Bosne i Hercegovine već sredinom travnja. Za Zrinjski je to sedmi naslov prvaka. Posljednji put Zrinjski je bio prvak 2018. godine.

Iza Zrinjskog je impresivna sezona u prvenstvu.

Pod Bijelim brijegom pali su svi osim Tuzle (1:1) i Veleža (1:1), s tim da većina gostiju Plemićima nije zabila. Iz tog kuta, impresivna je i domaća gol razlika (48:8), koja je zanimljiva i iz tog aspekta da je Zrinjski kod kuće primio dva gola više nego na strani. No zato su domaći postignuti golovi na nekoj drugoj razini, a rubriku su posebno popravile partije protiv Želje (3:0), Rudara (3:0), Širokog (4:0), Borca (4:1), Posušja (3:1), Leotara (6:2) Radnika (4:1 i 4:0), Tuzle (5:0), Sarajeva (4:0).

“Bez obzira na epilog posljednjeg kola, već sada je poznato da će ova generacija HŠK Zrinjski ući u povijest kao momčad koja je do titule stigla najdominantnije u dvadeset premijerligaških sezona. Tako je već sada poznato da ćemo sezonu zaključiti s rekordnim prosjekom osvojenih bodova – trenutačno smo na 2,53 boda po utakmici, zatim s rekordnim brojem pobjeda (78,13%), kao i najmanjim postotkom upisanih poraza (3,13%). Naravno, broj postavljenih rekorda tu se neće zaustaviti, ali o tome nakon utakmice protiv Rudara u Prijedoru”, napisali su Plemići na službenom Facebooku.

Nogometaši Zrinjskog će predstavljati Bosnu i Hercegovinu u Ligi prvaka naredne sezone, a poznata je i kompletna lista potencijalnih protivnika mostarskog prvaka u Ligi prvaka.

“Plemići” neće biti nositelji u prvom pretkolu i imat će težak put, iako postoji određen broj ekipa protiv kojih bi se Zrinjski definitivno mogao proglasiti favoritom.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Zanimljivo, Zrinjski ima koeficijent od 7.000, što je identično kao i Shamrock Rovers, koji su određeni za nositelja, a taj su status dobili jer su u prošloj sezoni ostvarili bolji europski rezultat od Zrinjskog. Logično, jer Zrinjski u Europu nije ni izašao.

Foto: Bljesak.info / Zrinjski – Malmö

Lista potencijalnih protivnika Zrinjskog izgleda ovako:

Qarabag FK – Azerbejdžan
Malmö FF – Švedska
Ludogorets Razgrad – Bugarska
Sheriff Tiraspol – Moldavija
CFR Cluj – Rumunjska
Bodo/Glimt – Norveška
Ferencvaros – Mađarska
NK Maribor – Slovenija
Slovan Bratislava – Slovačka
HJK Helsinki – Finska
The New Saints – Wales
F91 Dudelange – Luksemburg
Žalgiris – Litva
Lincoln Red Imps – Gibraltar
Shamrock Rovers – Irska

Ždrijeb 1. kola kvalifikacija za Ligu prvaka na programu je 14. lipnja.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Đoković rutinski u drugo kolo Roland Garrosa, protivniku prepustio tri gema

Shrimp Farming Guide