in

Promovirana monografija osnovne škole ”Bijelo Polje” Potoci / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovih dana Osnovna škola ”Bijelo Polje” Potoci proslavlja 120 godina svog postojanja.

U sklopu Dana otvorenih vrata, Škola je upriličila niz značajnih manifestacija, između ostalog, sportske aktivnosti i Likovnu koloniju učenika osnovnih škola Grada Mostara.

Ali rijetki su, neponovljivi i posebni trenuci u kojima čovjek istovremeno osjeća sve: čast ,zadovoljstvo i ponos što ima priliku biti dijelom svečanosti,kakva je upriličena u Kulturnom centru na Potocima.

Povod je promocija Monografije OŠ ”Bijelo Polje”,koja proslavlja svoj veliki jubilej – 120 zlatnih godina obrazovanja na ovom području.

Foto: PR / Promovirana monografija osnovne škole Bijelo Polje Potoci

Sala Kulturnog centra bila je prepuna uzvanika predstavnika kulturnog i javnog života ovog Kantona. Tim nastavnika ove Škole upustio se u jedan jako vrijedan poduhvat  -objediniti i tako sačuvati i otrgnuti od zaborava sva važna razdoblja ove ustanove u jedno pisano svjedočanstvo.

Rezultat tog cjelogodišnjeg neprekidnog rada jeste baš spomenuta monografija.

Škola je zasigurno dio šire lokalne zajednice, pa pisati o njoj znači istovremeno govoriti i pisati o životu stanovnika ovog kraja kroz pojedina povijesna razdoblja.

Moderator promocije bio je novinar Adi Bebanić,koji je svoja temeljna znanja stekao baš u ovoj ustanovi.

Direktorica Škole, Azra Šoše, upoznala je prisutne sa načinom na koji se došlo do ideje da se uradi ovako jedan zahtjevan posao.

Prisutnima se takođe obratio i ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta dr. sci. Rašid Hadžović.

Foto: PR / Promovirana monografija osnovne škole Bijelo Polje Potoci

O monografiji su govorili njeni promotori, mr. Salih Čolaković i dr. Jasmin Hodžić, direktor Instituta za bosanski jezik i književnost.

Bitno je napomenuti da su obojica bivši učenici ove škole. To je najbolji pokazatelj da ova ustanova daje dobra temeljna znanja svojim učenicima.

Pročitana je i recenzija mr. Nusreta Omerike, a pročitana je Druga recenzija za ovu monografiju, koju je napisala Azra Đelmo, magistrica povijesti, koja je prisutnim sa povijesnog aspekta govorila o monografiji.

Sve je lijepo propraćeno uz prigodne glazbene točke bivših i sadašnjih učenika ove škole. Nastupili su glazbeni znalci Mustafa Šantić, Majra i Lejla Pajić, koje trenutno pohađaju Glazbenu školu u Mostaru, školski zbor sa nastavnicom Dijanom Šoše, kao i dramska umjetnica Fatima Kazazić, članica Narodnog pozorišta u Mostaru.

Foto: PR / Promovirana monografija osnovne škole Bijelo Polje Potoci

Uručene su zahvalnice zaslužnim predstavnicima kulturnog i javnog života Grada i Kantona te članovima Tima za Monografiju.

Promocija je bila prilika da se progovori o Školi sa dugom tradicijom obrazovanja na ovim prostorima. Sigurno je da će ova Monografija poslužiti budućim generacijama kao važno svjedočanstvo,koje nudi bogatu povijesnu građu o životu ove Škole.

Dolaze nova vremena i sa sobom nose mnoge promjene. Sigurno je da će ova škola, slijedeći dobre primjere iz prošlosti, nastaviti uspješno da korača i stazama budućnosti, navode iz škole.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Klopp: Biti drugi je priča mog života

Zankovi da vam nedostaje vitamin C