in

Policijski službenici odgovorili su poštujući pravila struke u skladu sa zakonom

Slatka-Tajna.Eu

Davor Božinović

Foto: HTV / HRT

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović osvrnuo se danas na sukob navijača Hajduka i hrvatske policije. Naglasio je kako je subotnji događaj za svaku osudu, te da mu je neprihvatljiva svaka vrsta nasilja. 

“Policijski službenici odgovorili su poštujući pravila struke u skladu sa zakonom”

– Meni kao ministru unutarnjih poslova potpuno je neprihvatljivo nasilje koje se vrši nad policijskim službenicima i službenicama, koji su to zaštite javni red i mir. Oni koji štite sigurnost svih građana Hrvatske, uključujući navijače. Dakle, znamo da je utakmica bila visokog sigurnosnog rizika, ali to nije visoki rizik zbog policije. Policija je tu da rizik smanji i ona se vrlo pomno pripremala za ovaj događaj, poručio je.

Božinović ke istaknuo kako je policija obavila sve ono što je planirala u operativno-taktičkom postupanju.

– Međutim, bila je izložena jednom huliganskom napadu, na koji su policijski službenici odgovorili poštujući pravila struke u skladu sa zakonom. I to će raditi i ubuduće, dodao je ministar unutarnjih poslova.

“Treba spustiti tenzije”

– Kada govorimo o tom fenomenu nasilja na sportskim natjecanjima, onda moramo se svi skupa osvijestiti da se radi o širem društvenom problemu. Imamo još dvije utakmice koje se održavaju sljedećih dana u Splitu, jedna je finale Kupa, a druga je utakmica Hrvatske nogometne reprezentacije. Pozivam sve da se u ovom trenutku spuste tenzije, da se svi skupa pripremimo, a policija će sigurno odraditi svoj dio posla kako bi sve to proteklo na zadovoljstvo ljubitelja nogometa, na zadovoljstvo svih onih koji će tih dana boraviti u Splitu, kazao je Božinović.   

“Policija ne može nadomjestiti lošu komunikaciju koja postoji između nogometnih klubova”

Potpredsjednik Vlade rekao je kako je ovih dana bio u kontaktu s vodećim ljudima au policiji, ali i ljudima iz Hrvatskog nogometnog saveza.

– Moja poruka je kako policija ne može nadomjestiti lošu komunikaciju koja postoji između nogometnih klubova. Oni su organizatori io moraju se dogovarati između sebe. Oni moraju vratiti povjerenje i moraju bolje surađivati. Hrvatska policija će u tom smislu biti u svakoj pomoći. Mi možemo i inicirati takve sastanke, kazao je.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Božinović je dodao kako je policijskim službenicima bio ugrožen život i oni su morali odgovoriti. Oni koji su napali policijske službenike, morat će odgovarati.  

“Ne može policija rješavati svaki društveni problem, mi nismo policijska država”

– Ono što se dogodilo preksinoć, prešlo je sve granice, poručio je.

Božinović je dodao kako u subotu nije bilo pogrešne policijske procjene.

– Ne može policija rješavati svaki društveni problem. Kada bi to bilo, onda bi Hrvatska bila policijska država, a mi to nismo, istaknuo je. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Miralem Pjanić renovira kuću u Neumu, uskoro stiže i na odmor

MIŠO KOVAČ SE NE PREDAJE: Zapjevat će 5. juna pred 25.000 ljudi