in

ISTRAŽIVANJE O PRIHODIMA, SIROMAŠTVU I USLOVIMA ŽIVOTA GRAĐANA BIH  

Slatka-Tajna.Eu

Cilj istraživanja je da se prikupe podaci o prihodima, siromaštvu, socijalnoj isklјučenosti, materijalnoj deprivaciji, socio-ekonomskim karakteristikama pojedinaca i uslovima života. Prikupljeni podaci koristit će se za dobivanje glavnih socijalnih indikatora na nivou Bosne i Hercegovine i entiteta. Budući da je realizacija ankete usklađena sa Eurostatovom metodologijom podaci će takođe biti i međunarodno usporedivi.

 

Za potrebe ovog istraživanja anketa se provodi na području cijele Bosne i Hercegovine na reprezentativnom uzorku slučajno odabranih domaćinstava, u periodu maj-juli 2022. godine. Anketu će provoditi ovlašteni i educirani anketari, angažovani od strane zvaničnih statističkih institucija u BiH.

 

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Statističke institucije Bosne i Hercegovine garantuju da će, u skladu sa Zakonom o statistici BiH i Zakonom o zaštiti ličnih podataka, odgovori na postavljena pitanja biti strogo povjerljivi, da će ispitanici ostati potpuno anonimni i mole građane za aktivnu saradnju u realizaciji ove važne aktivnosti.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

‘SB’ NA LICU MJESTA: Počela je hitna sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, pogledajte detalje (FOTO)

GURNULA ME JE LJUTA DJEVOJKA: Nika Antolos mora na operaciju ruke