in

Dončić i društvo pred ispadanjem, Golden State poveo sa 3:0 i došao na korak od velikog NBA finala

Slatka-Tajna.Eu


Curry vodio svoj tim do nove pobjede


Košarkaši Golden State Warriorsa sinoć su pobijedili Dallas Maverickse sa 109:100 i došli su na korak od plasmana u veliko NBA finale.



Golden State je odigrao još jednu sjajnu utakmicu i uspio je da slavi u Dallasu, te povede sa 3:0 u finalnoj seriji Zapadne konferencije.

Gosti su imali prednost nakon prve dionice kada su vodili sa 25:22, ali je Dallas čuvao itekako priključak skoro cijeli meč. Na poluvrijeme se otišlo kod rezultata 48:47 za gostujući tim.

Golden State je odlučujuću prednost stekao u trećoj dionici kada je imao deset poena prednosti što ekipa Dallasa nije uspjela stići.

Na kraju je Golden State slavio sa 109:100 i poveo je sa 3:0 u ovoj seriji i došao na korak od plasmana u finale. Od Dallasa se očekivao dosta bolji otpor, ali ni fantastični Luka Dončić nije bio dovoljan sinoć da Mavericski dođu do prve pobjede u finalu Zapadne konferencije.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Golden State je do pobjede vodio Steph Curry sa 31 poenom, 11 asistencija i pet skokova, dok je Wiggins dodao 27 poena, 11 skokova i tri asistencije.

U ekipi Dallasa standardno je najbolji bio Dončić koji je odigrao još jedan odličan meč. Dončić je ubacio 40 poena, a uz to upisao je još 11 skokova i tri asistencije.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa










Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

SRĐAN STANIĆ O “ZVEZDAMA GRANDA”: Samopouzdanje je veće nego prošle godine

Nema opravdanja za napad na službenu osobu