in

Turistički uspjesi, podiže se kvaliteta i sadržaj

Slatka-Tajna.Eu

Direktorica TZ-a Zadarske županije Mihaela Kadija

Foto: Dnevnik / HRT

Masovni turizam itekako opterećuje okoliš, infrastrukturu, ali i kvalitetu života onih koji se njime ne bave. Nekad je manje – zapravo više. Ana, kakvu strukturu turista privlači zadarsko područje – ulaže li se dovoljno u podizanje kvalitete koju traže bogatiji gosti?

– Pitanja su to koja se sve češće čuju kada se ocjenjuju turistički uspjesi. I dok brojke dolazaka i noćenja u zadarskoj županiji upućuju na izvanrednu sezonu, sve su glasniji oni koji govore kako će nam se stalno povećavanje broja gostiju prije ili kasnije obiti u glavu. U ovom trenutku u Zadarskoj županiji boravi više od 15.000 gostiju, uglavnom stranaca koji su zadovoljni odabranom destinacijom, izvijestila je u središnjem Dnevniku HTV-a iz Zadra novinarka Ana Marušić.

O Zadru turisti govore samo najljepše. 

– Vrlo je lijepo, ljudi su ljubazni, nije skupo, čisto je, lijep je okoliš, vrijeme je lijepo, lijep grad, veoma nam se sviđa, neka su od mišljenja turista.

– Izuzetno smo zadovoljni turističkim uspjesima u ovoj godini. Nakon dvije godine kada smo u predsezonskom razdoblju bili samo domaćini, sada imamo zadovoljne goste. u ovih pet mjeseci prešli smo pola milijuna odnosno imamo 630.000 noćenja. S naših ključnih emitivnih tržišta to je gotovo 90% noćenja iz one rekordne 2019. godine. Kad se uspoređujemo s prošlom godinom već smo na 200% i više stranih noćenja. Samo je u svibnju dosad ostvareno 250.000 noćenja, rekla je direktorica TZ-a Zadarske županije Mihaela Kadija.

– Zadovoljni smo jer se ulaže u kvalitetu, ne samo ovdje u gradu nego i u izuzetno kvalitetan odmor zaleđu. Kuće za odmor u ruralnom predjelu ne samo što zadovoljavaju uređenjem nego i dodatnim sadržajima: ulaže se u sportske terene, sadržaje za djecu, bazene. I to gosti prepoznaju. I ne samo privatni smještaji nego i hotelijeri i kampovi ulažu u dodatne sadržaje. Svi već znaju da nije bitna samo soba nego i iskustvo i doživljaj. Pružaju se sportske aktivnosti, događaji, izleti. Mi time nastojimo raspršiti turizam po cijeloj županiji uz naše prekrasne otoke, planine, jezera, rijeke, a naravno i obalu. Zaista imamo priliku za održivi turizam, dodala je Kadija.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Smatra da će ulaganje u kvalitetu i produljiti sezonu.

– Mi to već imamo, da nas nije zadesila pandemija, naše brojke u predsezoni i postsezoni su rasle. Kad gledamo unazad 10 godina one su se udvostručile. Upravo dodatni sadržaji su bitni, naše konobe, kušaonice, imamo pregršt toga i što je najvažnije kvalitetne pružatelje usluga. Nije sve u resursima nego i u nama domaćinima, istaknula je Kadija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Cadiz i Mallorca se spasili, poznato koji klubovi ispadaju iz La lige

Po naninoj mjeri: Isak Šabanović je u Aleksandri našao sve što je tražila porodica! – Senzacija