in

OVO JE VELEŽOVO LJETO: Slavlje na mostarskoj Musali, hiljade ljudi slavi trofej s igračima (FOTO, VIDEO)

Slatka-Tajna.Eu

[{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/05\/velez_mostar.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/05\/velez_mostar.jpg”,”caption”:”(Foto: Bljesak)”,”bg”:”313956″},{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/05\/velez_veceras.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/05\/velez_veceras.jpg”,”caption”:”Screenshot”,”bg”:”4d312a”}]

Nakon osvajanja Kupa BiH FK Velež je večeras na trgu Musala u Mostaru proslavio ovu značajnu pobjedu.

Za mostarski klub ovo je bila odlična prilika da osvajanje trofeja slave s navijačima i simpatizerima.

Hiljade njih došlo je na Musalu kako bi proslavili prvi trofej Rođenih nakon 36 godina.

”Još jednom čestitam stručnom štabu i igračima na navjerovatnom uspjehu, ali i svima u klubu koji su dali doprinos osvajanju trofeja. Ako se vratimo 5-6 godina unatrag znate i sami gdje smo bili. Da nam je neko rekao prije tri godine kad smo bili na ulasku u Premijer ligu da ćemo danas slaviti trofej Kupa BiH, možda bi rekli malo je previše”, rekao je Džemil Šoše, direktor Veleža. 

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Šoše se u govoru zahvalio i svim iskrenim navijačima koji su na bilo koji način pomogli i pomažu ”lijepu priču”.

”Posebno raduje činjenica što Velež ove godine slavi 100 godina postojanja i što se upravo ove godine donosi trofej Kupa BiH. Ovo je Veležovo ljeto, ja bih to tako rekao”, dodao je Šoše, prenosi Bljesak.

Finale Kupa BiH za sezonu 2021./2022. odigrano je na Bilinom Polju u Zenici, a gledatelji su napravili pravi spektakl pošto je bilo prisutno oko 10 hiljada gledatelja.

Za Velež je to prvi trofej nakon dugih 36 godina čekanja pošto su Rođeni 1986. godine osvojili Kup Jugoslavije. Pobjednik Kupa ide u Europu zajedno s ekipama Zrinjskog, koji je već u aprilu potvrdio sedmi naslov prvaka, Tuzla Cityja i Borca koje su to osigurale kroz Premijer ligu BiH.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Kostobrani Seada Kolašinca sa zastavom Bosne i Hercegovine

Marija Šerifović u zagrljaju nepoznate djevojke: Sve iznenadila fotografijom, a evo šta joj je javno poručila! – Senzacija