in

Nestvarne scene iz Valencije: Stadion prazan, a ispred preko 10.000 navijača koji ne žele na tribine

Slatka-Tajna.Eu


Protest protiv vlasnika kluba


Valencia je jučer na svom terenu pobijedila Celtu Vigo sa 2:0 u posljednjem kolu španske La Lige, a nevjerovatna scena s ove utakmice je obišla svijet.



Valencia je golom Gomeza i autogolom Arauja pobijedila ekipu Celte, ali su svi bili u šoku kada su vidjeli da se ova utakmica igra pred praznim tribinama i nije im bilo jasno šta se dešava na Mestalli.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

U prenosu se vidjelo da na tribinama skoro da nema navijača, ali svejedno se mogla čuti pjesma navijača Valencije i mnogima nije bilo jasno o čemu je riječ.

Ipak, ubrzo nakon toga stiglo je objašnjenje. Naime, ispred Mestalle bilo je više od 10.000 navijača koji su navijali tokom cijele utakmice, ali su odbijali da uđu na tribine svog stadiona.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Oni su na taj način pokazali protest protiv vlasnika kluba Petera Lima i Meritona kojeg već godinama pokušavaju natjerati da proda klub. Valencia je i ove sezone razočarala jer je ostala bez trofeja i plasmana u Evropu.

Šišmiši su završili na tek devetom mjestu i davno su se oprostili od borbe za Evropu. Navijači to više ne mogu da trpe i to su jučer jasno pokazali.

Scene ispred stadiona Valencije su iznenadile, ali i oduševile fudbalski svijet, te su mnogi poručili da su navijači španskog kluba pokazali kako treba da se bori protiv vlasnika koji uporno odbijaju da odu, a rezultati su iz sezone u sezonu sve lošiji.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa











Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

IZBJEGAO SMRT ZA DLAKU Miroslavu Iliću se srušila bina

Stolačka tarča, duh srednjovjekovne Bosne (FOTO)