in

Spremite se za ljeto: Trikovi kojim ćete spriječiti pojavu uraslih dlaka

Slatka-Tajna.Eu

Problem uraslih dlaka je prvenstveno estetski problem, remeti nam glatkost i ujednačenost tena. U pojedinim situacijama može doći i do infekcija.

Ovo se javlja kada dođe do promjene pravca rasta dlake, kada se ona izvije i krene da raste u suprotnom smjeru i to ispod površine kože. To mjesto može biti natečeno, bolno, crveno, a može se pojaviti i iscjedak. Skoro svaka žena se susrela sa ovom iritantnom pojavom – uglavnom na nogama ili preponama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dear Ocean (@_dear_ocean_)

Šta je potrebno da znate kako biste redukovali ovaj problem?

Odradite piling 

Prije nego što uzmete brijač u ruke, odradite piling, a možete i namjenskim rukavicama ili drugim namjenskim dodacima ukloniti mrtve ćelije kože.

Koristite pjenu za brijanje

Umesto obične kupke ili sapuna preporučljivije je da koristite pjenu za brijanje. Odaberite pjenu za brijanje u zavisnosti da li vam je koža osjetljiva i sklona isušivanju.

 

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


View this post on Instagram

 

A post shared by flacasbellasok (@flacasbellasok)

Ne koristite dugo isti brijač

Rok trajanja brijača zapravo je individualan i zavisi od toga koliko često se depilirate i kakva vam je dlaka. Većina dermatologa ipak preporučuje da svoj brijač zamijenite novim poslije mjesec dana, jer se na njemu skupljaju bakterije. Nemojte ga ostavljati na kadi ili tušu – vlažnost pogoduje razvoju bakterija koje ćete kasnije prenijeti na svoju kožu.

Pravac brijanja

Mnogi griješe kada je pravac brijanja u pitanju – trebalo bi da povlačite brijač odozgo nagore, odnosno niz dlaku. Izbegavajte uklanjanje dlaka potezima odozdo nagore.

Izvor: Magazin.novosti.rs

(E.M.)

The post Spremite se za ljeto: Trikovi kojim ćete spriječiti pojavu uraslih dlaka appeared first on Azra Magazin.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

“Udala sam se i preselila u Dansku”

Sin Suzane Jovanović profitirao nakon gala vjenčanja