in

Plesni festival u Mostaru okupio više od 1.700 plesača iz pet zemalja / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Plesni festival ”Mo-stars Mediteran Open Dance 2022” okupio je u subotu u Mostaru više od 1.700 plesača iz 47 sportsko- plesnih klubova iz pet zemalja.

”Nalazimo se danas ovdje u Mostaru na 3. međunarodnom plesnom festivalu na kojem će natjecatelje ocjenjivati 12 sudaca iz SAD-a, Ukrajine, Hrvatske, BiH, Srbije i Crne Gore. Pleše 47 plesno- sportskih klubova iz 39 gradova, točnije 1.723 plesača s više od 2.300 plesnih koreografija koje su razvrstane na dvije bine” – rekla je Nataša Jekić, plesna koreografkinja i menadžerica Plesnog studija “Mo-Stars”.

Jekić je nadodala će se moći vidjeti više od 50 plesnih stilova i disciplina, od nekadašnjih latino, zumbe i sambe do modernih plesova, streeta, breakdancea, hip-hopa i drugo.

Foto: Denis Kapetanović/Bljesak.info / Mo-stars Mediteran Open Dance 2022

Osvrnula se i na činjenicu kako neki osporavaju plesu sportsku vrijednost.

”Generalno, mi s područja bivše Jugoslavije “vodimo bitku” s tim je li ples sport. Naravno da jest, u Olimpijskom je komitetu od 1997. godine. Ples je multidisciplinarna aktivnost, umjetnost, terapija, hobi, a prvenstveno sport. Kroz jedan pokret iskazujete milijun riječi” – naglašava plesna koreografkinja.

Jekić je navela kako je nezgodno reći tko je favorit na natjecanju koje ima “široku paletu” kategorija.

”Imamo divne plesne klubove poput “Sedmog vjetra” iz Splita, “Star” Suboticu, Bitol iz Makedonije. Svi su jednako dobri, a nijanse će odlučiti pobjednike” – izjavila je Jekić.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Pozdrave i sreću u natjecanju plesačima je uime Grada Mostara poželio predsjednik Gradskog vijeća Salem Marić.

Foto: Denis Kapetanović/Bljesak.info / Mo-stars Mediteran Open Dance 2022

”Vi ste dio ove veličanstvene atmosfere 3. međunarodnog natjecanja. Nataša nas je sve pozitivno iznenadila s ovakvom manifestacijom u našem gradu.

U zadnje vrijeme mostarske ekipe imaju velike uspjehe u sportu, Zrinjski je uzeo prvenstvo, Velež kup, Mostar SG Staklorad je isto tu. Dozvolite da danas koja medalja ode i izvan Mostara, budite dobri domaćini” – poručio je Marić.

Također, poručio je natjecateljima da se osjećaju lijepo u Mostaru i da dobre dojmove ponesu svojim domovima, a s njim se složio i ministar prosvjete, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije Rašid Hadžović.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Šerif Konjević i Nadica Ademov napadnuti na romskoj svadbi – Senzacija

JESTE LI IZNENAĐENI? Ko se s kime najviše druži iza kamera “Zvezda Granda”