in

MENADŽER I PJEVAČ: Saša uzima i Temelkova

Slatka-Tajna.Eu

Poznatog estradnog menadžera Sabita Sašu Derviševića nakon podužeg vremena sreli smo u njemačkom gradu Offenbachu, u popularnom kafiću „Vis a Vis“ čiji vlasnik je Denis Kerić, sin Ružice Kerić i rahmetli Mirsada Kerića.

Saša nam je u neobaveznom razgovoru rekao kako više vremena provodi u autumobilu putujući po regionu i Evropi, nego u Frankfurtu gdje mu živi porodica.

-Kako su popustile mjere, prestala ograničavanja, posla na estradi je sve više i više, naravno samo za one koji vrijede i koji imaju šta da ponude. Dosta tih samozvanih pjevača je već nestalo i vratili su se na svoje bauštele i ostale poslove kojima su se prije bavili, a prije nego što su postali kao nekakvi pjevači. Sa Menilom Velioskim putujem sa nastupa na nastup, sa svadbe na svadbu, a poziva je svakim danom sve više i više. Menil je ovih dana objavio duet sa Miletom Kitićem „Dom“ koji je zapalila estradu. Upravo je završio još jednu pjesmu, više je namjenska, za svadbena veselja i bit će također sa njom „lom“. Menil jednostavno slijedi sva moja upustva, pa on je pod mojim patronatom od njegove 12. godine života. Da budem iskren, da se nije bio povezao sa mnom danas bi bio samo jedan od mnogih, a ovako je već u 21. godini života izgradio svoje ime i stvorio dobru estradnu karijeru – rekao nam je Saša.

U jednom momentu društvu se pridružio još jedan mladi i talentirani pjevač, nekadašnji učesnik „Zvezda Granda“ Aleksandar Temelkov.

-Ma Makedonci su odlični pjevači. Da nemam Menila sigurno bih uzeo Temelkova, ali nikad ne reci nikad. Dečko je dobar pjevač, ali kod njega ima još dosta da se radi. Ako neko od struke i znanja bude ovo čitao, trebao bi da uzme Temelkova, da uloži u njega i da postane ime. Siguran sam da će i tako i tako Aleksandar jednog dana isto postati još poznatiji – riječi su Derviševića.

Temelkov je otkrio da u Offenbachu boravi još par dana, i da se vraća za Makedoniju jer mora da nastavi sa studiranjem, a studira enologiju, nauku koja se bavi proučavanjem i proizvodnjom vina.

Saša nam je na kraju rekao da ovog ljeta planira da plasira i iednu odličnu pjevačicu iz Frankfurtu, a riječ je o izvjesnoj Lari, čiju je novu pjesmu radio iskusni Džavid Ljubovci.

Nakon kratkog boravka u Njemačkoj Saša odlazi sa Menilom za Ljubljanu, a nakon toga sam za Neum gdje ima stan i kojeg želi da pripremi za predstojeće vrelo ljeto.

Piše: Bato ŠIŠIĆ

Comments

Komentariši

Loading…

0
Legend

Written by Redakcija

Community ModeratorContent AuthorYears Of MembershipVerified User

Šta do sada znamo o utrci za Predsjedništvo BiH?

Ovo ime nose osobe čistog srca i duše