in

Ključ uspjeha? Trofeje u BiH odnijeli su samo oni koji su imali – ovo!

Slatka-Tajna.Eu

Kontinuitet na trenerskoj stolici je ono što tradicionalno nedostaje klubovima Premijer lige Bosne i Hercegovine. Rijetko koji član tog takmičenja sezonu završi s trenerom koji je istu započeo.

No, postoje izuzeci: A tim izuzecima pripala su oba ovosezonska trofeja!

Svi drugi članovi najelitnijeg ranga bh. fudbala su mijenjali trenere. Tuzla City se razišao s Husrefom Musemićem, Borac je u jednom momentu trenere mijenjao kao na traci (Marko Maksimović, Zoran Milinković, Nemanja Miljanović, Tomislav Ivković), Sarajevo je sezonu započelo sa Goranom Sablićem, nastavilo sa Aleksandrom Vasoskim a istu će (bar se nadamo) završiti sa Dženanom Uščuplićem. Željezničar je prvo vodio Tomislav Ivković, a sada je tu Edis Mulalić. Široki Brijeg je na iznenađenje mnogih Juru Ivankovića zamijenio Ivicom Barbarićem, na klupi Leotara Branislava Krunića je zamijenio Boriša Bodiroga. Početak sezone u Slobodi pripao je Mladenu Žižoviću, dok će finale iste pripasti Amiru Spahiću. Posušje su u različitim vremenskim intervalima sezone vodili Denis Ćorić, Stipe Balajić i aktuelni trener Toni Karačić.

Različitih šefova struke izmijenjao je i Rudar: Sezonu su započeli s Nikicom Milenkovićem, zatim ih je preuzeo Marko Tešić, nakratko je ekipu vodio Dino Sikirić, a sezonu kraju privodi Srđan Marjanović. Radnikov prvi ovosezonski trener bio je Vlado Jagodić, a kasnije ga je zamijenio Velibor Đurić.

FOTO: www.nfsbih.ba

Dakle, mostarski klubovi, Zrinjski i Velež, jedini su premijerligaši koji ove sezone nisu promijenili trenera. Kao što znate, to su ujedno i osvajači ovosezonskih trofeja: Zrinjski je dominantno stigao do titule prvaka Premijer lige BiH, dok je trofej Kupa pripao Veležu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Ključna riječ – kontinuitet.

Da podsjetimo: Prošle sezone Zrinjski je ostao bez izlaska u evropska takmičenja, ali pozicija Sergeja Jakirovića nije dirana. Opet da podsjetimo: Veležu tokom sezone nije sve išlo bajno, nakon 15 kola bili su samo dva boda iznad zone ispadanja, Feđa Dudić je tada ponudio i ostavku – no ista je odbijena.

Dakako, za davanje dugotrajnog povjerenja potrebno je postaviti na klupu nekog ko je toga uistinu i vrijedan: A nije li to upravo posao uprava klubova?

(T.Š./Sportske.ba)

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Neno Murić objavio novu pjesmu: “Kafanska” – Hayat Production

U nedjelju pretežno sunčano i vrlo toplo, na kopnu ponegdje i pljuskovi