in

FACE TV i CPCD organizovali ITviziju, domaći proizvod za budućnost naše djece!

Slatka-Tajna.Eu

Na Internacionalnom Burch univerzitetu u organizaciji Centra za promociju civilnog društva održana je ITvizija, a uskoro ide i emitovanje na televiziji koju predvodi Senad Hadžifejzović, FACE TV-u.

Više od 100 škola učesnica

ITVizija je prošireni program Sata kodiranja, sa nizom edukativnih i zabavnih aktivnosti, događaja praćeni visoko kvalitetnom i profesionalnom produkcijom.

Projekat je pokrenut ove godine kao nadogradnja uspješnog sedmogodišnjeg iskustva Centra za promociju civilnog društva u provođenju Sata kodiranja, kao bh. proizvoda.

Ove godine je u program Sata kodiranja bilo uključeno više od 100 škola, te je i ove godine Bosna i Hercegovina u samom vrhu država s najviše organizovanih sati kodiranja.

Dvije faze takmičenja

Ovogodišnje takmičenje bilo je podijeljeno u dvije faze. U prvoj fazi su osnovne i srednje škole individualno organizovale sate kodiranja, te su slali svoje fotografije s održanih časova i eseje. Komisija je odabrala pet pobjedničkih škola, koji su dobili pravo da sudjeluju na finalnom događaju – ITviziji.

Finalisti ovogodišnje ITvizije su bili:

OŠ “Sokolje”

OŠ “Bijelo Polje” Potoci Mostar

OŠ “Slavinovići” Tuzla

STEM Akademija

MSŠ “Srebrenik”

Učenici/ce dobili tri zadatka iz oblasti programiranja. Bilo je zanimljivo, ali i edukativno, jer su mentori davali podršku učenicima i učenicama da svaki zadatak uspješno riješe.

Ko su pobjednici?

Ono što je standard takmičenja i posebno finala je proglašenje pobjednika. Međutim, obzirom da je ITvizija zamišljena kao metod za popularizaciju programiranja, organizatori su dogovorili da sve škole, koje su učestvovale u finalu ITvizije, budu POBJEDNIČKE škole i da dobiju vrijedne nagrade koje će im biti dodatna motivacija za sve što budu osmišljavali u budućnosti.

Internacionalni Burch univerzitet je dodijelio i tri stipendije za učenike MSŠ “Srebrenik” koji su pokazali zavidno znanje, a to su: Enis Škahić, Mirsad Mašić i Samir Suljić.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Voditelji ITvizije bili su Indira Redžepović i Adnan Baručija, koji su događaj učinili dodatno zanimljivim, te bili odlični domaćini današnjeg skupa, a ovogodišnji sponzori ITvizije su kompanije TELEFUNKEN i TEHNODEPO.

Kompanija Telefunken rukovodi velikim poslovnim iskustvom, tržišnim kretanjima u oblasti kućanskih aparata i TV tehnika, a osim toga, prepoznatljiva je po svojoj nemjerljivoj podršci projektima poput Itvizije ali i mnogim humanim gestama i pomoćima realizovanim sa FACE televizijom.

Tehnodepo osim jedinstvene ponude i širokog asortima poznatih brendova bijele tehnike, elektronike i informacijske tehnologije po najnižim cijenama važi i za društveno odgovornu kompaniju koja nastoji dugoročno njegovati odnos međusobnog povjerenja sa kupcima. Kompanija Tehnodepo uvijek rado podržava projekte poput Itvizije, želeći doprinjeti stvaranju boljeg okruženja za mlade u BiH.

Svim učesnicima ITvizije obratila direktorica Centra za promociju civilnog društva Aida Daguda koja je između ostalog istaknula značaj ovog koncepta za društvo u cjelini, te ja naglasila da CPCD u kontinuitetu podržava ovakve i slične aktivnosti.

Pored direktorice CPCD-a, svoja obraćanja su imali i dekan Fakulteta za inženjering i prirodne nauke Jasmin Kevrić, te Admir Salihović, direktor produkcije i glavni urednik FACE televizije, koja je ovogodišnji strateški partner ITvizije.

ITvizija uskoro na FACE TV!

Admir Salihović, direktor produkcije i glavni urednik FACE TV poručio je da je izuzetna satisfakcija za FACE televiziju što je dio uspješne ITvizije koja će uskoro biti emitovana upravo na ovoj televiziji.

“Zaista smo sretni što smo bili dio ovog uspješnog dana ali i projekta. Zadovoljstvo je bilo pratiti održano takmičenje i drago mi je što su sve škole na kraju izašle kao pobjedničke. FACE TV je u ovaj projekat ušla isključivo zbog budućnosti naše djece i naše domovine.

S nestrpljenjem očekujemo iduću Itviziju 2023. godine i obećavam vam da ćemo napraviti veći, bolji, vrijedniji projekat. Do tada, ovogodišnji finalni program Itvizije možete pratiti uskoro na FACE TV”, rekao je direktor produkcije i glavni urednik FACE TV, Admir Salihović.

Dok se na programu FACE TV isčekuje atmosfera sa ITvizije važno je istaći da investicija u znanje plaća najbolje kamate i upravo zato važno je unapređivati sebe i uvijek težiti ka kreiranju bolje verzije sebe!

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Avantura S Kenom

Top pet frizura za sve tipove kose zbog kojih nećete požaliti