in

Real u drami savladao Barcelonu i otišao u finale Eurolige

Slatka-Tajna.Eu


Fantastičan susret


U drugoj polufinalnoj utakmici Eurolige na Final-fouru u Beogradu sastali su se vječiti rivali Barcelona i Real iz Madrida. Na kraju tim iz Madrida slavi pobjedu rezultatom 86:83. 



Otvaranje utakmice pripada timu iz Madrida koji ima 14:8 u jednom trenutku, međutim pred sami kraj prvih 10 minuta budi se i Barcelona pa ovaj period završava 19:19. Nastavak susreta Barcelona bolje igra u odbrani pa ovaj period dobiva rezultatom 26:15, pa na veliki odmor odlazi pri prednosti od 45:34.

Kada su svi očekivali da Barcelona nastavi sa odličnom igrom kao u prva dva perioda, Real se budi i pokazuje da Se sa pravom našao među četiri najbolje ekipe u Europi. Rešetao je tim iz Madrida koš ljutog rivala iz svih pozicija, te ovaj period rješava u svoju korist sa 26:11. Nakon 30 minuta igre Real je imao  prednost od 60:56.

U posljednjem periodu prava rovovska bitka, koš za koš, tim iz Madrida je davao sve da zadrži stečenu prednost, dok se sa druge strane ni Barcelona nije predavala. Svi su očekivali utakmicu na jedan posjed lopte, te na kraju to se i ostvarilo. Imao je tim iz Madrida na 1:18, minimalnu prednost od 80:79, kada je minutu odmora zatražio Pablo Laso. Nakon promašenog napada sa obje strane, stvari u svoje ruke uzeo je Sergio Lull koji je pogodio za 82:79, na 21 sekundu do kraja susreta.

S druge strane pogađa vrlo brzo Abrines za smanjene rezultata na 82:81, na 16 sekundi do kraja susreta. Novu minutu odmora uzeo je Pablo Laso, kako bi organizirao posljednji napad svoga tima. Barcelona vrlo brzo pravi prekršaj a dva slobodna bacanja pogađa Adam Hanga, da bi samo par sekundi kasnije uzvratio Dante Exum za 84:83.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Novi prekršaj Barcelone gdje Sergio Lull pogađa jedno slobodno drugo promašuje a tim iz Madrida pravi ofanzivni skok tačnije Guerschon Yabusele kojeg košarkaši Barcelona šalju na liniju slobodnih bacanja a on također pogađa jedno od dva bacanja za  veliku pobjedu svoga tima od 86:83 te plasman u finale Eurolige.

U pobjedničkom sastavu Fabien Causer i Guerschon Yabusele postigli su 18 poena dok je Sergio Lull susret završio sa 15. Kod Barcelone fantastičan je bio Nikola Mirotić sa 26 poena, dok je Nicolas Laprovittola dodao 17, odnosno Brandon Davis koji je susret završio sa 15 poena.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa










Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Kako na najbolji način iskoristiti turistički potencijal Hercegovine?

KAMERE IH UHVATILE: Između Isaka i Aleksandre ljubav cvjeta