in

Feđa Dudić je još 5. aprila rekao šta će se desiti u finalu i pogodio je apslutno sve!

Slatka-Tajna.Eu

Uprava Veleža je umjesto Ibre Rahimića angažovala tada 36-godišnjeg Dudića, bivšeg sjajnog nogometaša, a to je bez ikakve sumnje bio najbolji potez tadašnjeg rukovodstva mostarskog velikana.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Dudić je Veležu vratio stari sjaj koji se godinama ranije u potpunosti izbrisao. Rođeni su postali prepoznatljivi po lijepom i atraktivnom nogometu, a simpatije prema klubu rasle su iz dana u dan, baš kao i same ambicije kluba koji je tada bio “jednom nogom u grobu”.

Dudićev Velež ne samo da je postao stabilan premijerligaš, nego je zaigrao u Evropi, izbacio velikana kao što je grčki AEK, ali kruna svega je svakako osvajanje Kupa BiH, što je ovom timu prvi trofej nakon dugih 36 godina suše.

Sve je to Dudić sa svojim saradnicima i pažljivo odabranim igračima postigao. Čini se da Dudić nije znao da pogriješi i da je sve ono što je radio bilo najbolje za Velež. Ispostavit će se da je imao savršen plan kako da od Veleža napravi giganta kojeg će drugi da se plaše, ekipu koja će igrati Evropu i osvajati trofeje, a istovremeno biti obožavana ne samo u BiH nego i mnogo dalje.

Osvajanje Kupa vjerovatno je kruna Feđine trenerske karijere i Veležove trenutne generacije, ali poznavajući ih, nemojte da mislite da su došli do kraja i da nemaju snage za nove podvige.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

I eto, baš je sudbina htjela scenarij kakav je Dudić predstavio još u aprilu ove godine. Nakon izjave bivšeg trenera Sarajeva Aleksandra Vasoskog da želi Tuzlu City ispred Veleža u finalu, Dudić je imao plan da u finalu na prepunom Bilinom polju u Zenici igra protiv Sarajeva. Tada je jednom navijaču Sarajeva u viber prepisci rekao da živi za velike utakmice te mu poručio:

“I onda na penale ćemo vas dobiti. Branit će Jovičić i u 90. uvodim Bogdanović i skida dva penala što će biti dovoljno za pobjedu”.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Smajli na kraju daje dozu šale, ali Feđa se nije šalio. Večeras je u 90. ubacio Bogdanovića umjesto Jovičića, ovaj odbranio dva penala, a Velež pobijedio Sarajevo, osvojio Kup i plasirao se u Evropu.

Dudić je screenshot razovora s neimenovanim navijačem Sarajeva objavio na svom Facebook proilu. “5. april dok je još Sarajevo igralo s Igmanom. Da bi nešto ostvario moraš u to vjerovati i sanjati”, poručio je.

Veliki žive za velike stvari i nikada ne odustaju.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

FOTO/VIDEO: Pogledajte navijače Veleža u Zenici / Bljesak.info

RADA MANOJLOVIĆ I MILAN STANKOVIĆ PONOVO ZAJEDNO?! Obilaze manstire i ne razdvajaju se, dobili blagoslov, ovo su svi detalji!