in

RAT UŽIVO: Nove eksplozije odjeknule u Rusiji, kijevski mediji pišu o Milanovićevoj blokadi Finske i Švedske zbog Izbornog zakona u BiH

Slatka-Tajna.Eu

[{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/05\/ftd-ikjwqaadiwe.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/05\/ftd-ikjwqaadiwe.jpg”,”caption”:””,”bg”:”89806e”},{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/05\/ftessh2wyaezegg.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/05\/ftessh2wyaezegg.jpg”,”caption”:””,”bg”:”294e79″},{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/05\/ftdrz1mxeac2nak.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/05\/ftdrz1mxeac2nak.jpg”,”caption”:””,”bg”:”545e50″},{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/05\/ftelrj9wqaied_h.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/05\/ftelrj9wqaied_h.jpg”,”caption”:””,”bg”:”46403e”},{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/05\/ftdnoi0xoaac7pj.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/05\/ftdnoi0xoaac7pj.jpg”,”caption”:””,”bg”:”6a6563″}]

07.45 Kyiv Independent, jedan od glavnih ukrajinskih medija, na svom Twitteru piše da će Hrvatska blokirati ulazak Švedske i Finske u NATO.

“Hrvatska će blokirati ulazak Švedske i Finske u NATO. Hrvatski predsjednik Zoran Milanović rekao je da će naložiti stalnom predstavniku zemlje pri NATO-u da glasuje protiv tog poteza”, piše medij iz Kijeva na Twitteru.

“Članstvo dviju nordijskih zemalja ovisit će o tome hoće li izborni zakon u BiH biti promijenjen, rekao je Milanović, dodavši da se Hrvate u BiH uništava kao politički entitet”, stoji u objavi Kyiv Independenta na Twitteru.

 

07.00 “Ukrajinske snage granatirale su rusko selo blizu granice u četvrtak u zoru, ubivši najmanje jednog civila”, objavio je na Telegramu Roman Starovoit, guverner Kurske oblasti u Rusiji. Granate su pogodile fabriku alkohola u selu Tjotkino i nekoliko drugih zgrada, tvrdi on.

06.45 Iz četiri smjera neprijateljske ofenzivne i jurišne akcije nisu uspjele, javlja Glavni stožer Ukrajinske vojske.

06.00 U srijedu navečer evakuirano je još ukrajinskih boraca iz Azovstala. Nekoliko buseva u pratnji ruske vojske napustilo je područje čeličane.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Nije jasno koliko je boraca još uvijek u čeličani.

05.30 Ruski IFV uništen udarima dronova koje su izveli ukrajinski SF u Zaporoškoj oblasti.

05.00 Američki Senat jednoglasno je u srijedu odobrio diplomatkinju Bridget Brink za veleposlanicu u Ukrajini, popunivši kritično mjesto koje je prazno već tri godine.

Brzo potvrđivanje naglasilo je želju obiju strana da pošalju veleposlanika koji će podržati ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog dok se suočava s ruskom invazijom. Potvrda Senata stigla je istog dana kada je američko veleposlanstvo u Kijevu ponovno otvoreno nakon tromjesečnog zatvaranja zbog ruske invazije 24. veljače.

Također se očekuje da će Senat kasnije ovog tjedna odobriti gotovo 40 milijardi dolara vojne i humanitarne potpore Kijevu, financiranje koje je već prošlo u Zastupničkom domu.

Bridget Brink je rodom iz Michigana, govori ruski i trenutno je američka veleposlanica u Slovačkoj. Diplomatkinja već 25 godina, radila je u Uzbekistanu i Gruziji, kao i na nekoliko visokih pozicija u State Departmentu i Vijeću za nacionalnu sigurnost Bijele kuće.

U Kijevu nije bilo američkog veleposlanika od maja 2019., kada je Trump iznenada opozvao tadašnju američku veleposlanicu u Ukrajini Marie Yovanovitch.

04.00 Critical Threats, projekt povezan s konzervativnim američkim trustom mozgova American Enterprise Institute, objavio je na Twitteru grafiku koja pokazuje napredovanje i povlačenje ruske vojske u Ukrajini.

Područje pod kontrolom Rusije je označeno crvenom bojom, a ukrajinska protuofenziva plavom. Plave linije unutar crvenog područja predstavljaju ukrajinske partizanske napade.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Golden Stejt razbio Dalas, poveo u finalu Zapada NBA lige

U NOVOM “EXPRESSU”: Nives Celzijus otkriva: Koji poznati muškarci su žrtve nasilja