in

Micić trojkom u posljednjim sekundama odveo Anadolu Efes u finale Eurolige

Slatka-Tajna.Eu

Košarkaši Anadolu Efesa prvi su finalisti F4 Eurolige u Beogradu, pošto su trojkom Vasilija Micića u posljednjoj sekundi pobijedili Olimpiakos 77:74.

Prve dvije četvrtine bile su gotovo identične. Bolji početak Olimpiakosa, u oba perioda otišli su na +7. A onda kreće serija Efesa za preokret. Ali finiš u obje četvrtine bio je bolji za Pirejce, koji su obje četvrtine završavali vodstvom.

Ipak, treća četvrtina po svemu je bila drugačija. Efes je zategao odbranu, proradio je šut za tri poena. Dvije trojke je pogodio Brayant, a Vasilije Micić drugom trojkom na meču odveo je turski tim do +11 – 62:51. Međutim, Olimpiakos je uspio da odbije taj nalet i serijom 12-4 uspeo da smanji na tri poena razlike pred odlučujućih 10 minuta.

Na tom talasu Olimpiakos se potpuno primakao u četvrtoj četvrtini. Prvo na -1 70:69. Potom je Efes pred posljednji minut poveo 74:70, ali je Olimpiakos uspio da postigne četiri vezana poena i dođe do izjednačenja 19.5 sekundi do kraja. Posljednji napad imao je Efes, a Olimpiakos je riješio da brani. Velika greška, jer je lopta došla do Vasilija Micića koji ju je držao do samog kraja, kreirao poziciju i pogodio trojku u posljednjoj sekundi za pobjedu 77:74.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Izvor : REUTERS/Marko Djurica

Najefikasniji u timu Efesa bio je Larkin sa 21, Bryant je ubacio 16, dok je Micić postigao 15 koševa.

Najefikasniji u timu Olimpiakosa bio je Shaquielle Mckissic sa 12, dok je Tyler Dorsey ubacio 11 koševa.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake



Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

PRVI INTERVJU ČLANICA GRUPE HURRICANE POSLIJE RASPADA! Otkrile zašto su riješile da se raziđu: Svašta se izdešavalo… Ovo je istina

Gradonačelnik Konjica primio pobjednike i sudionike STEM natjecanja / Bljesak.info