in

Brandao i Bogdanović heroji! Velež je osvajač Kupa Bosne i Hercegovine!

Slatka-Tajna.Eu

Na stadionu Bilino polje u Zenici odigrano je finale Kupa Bosne i Hercegovine između Sarajeva i Veleža. Nakon regularnih 90 minuta nije bilo pobjednika niti pogodaka, pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca. Bolji u izvođenju penal serije bili su fudbaleri Veleža, koji su osvojili trofej Kupa Bosne i Hercegovine za sezonu 2021/22.

Paklena atmosfera bila je na tribinama Bilinog polja, a na početku utakmice mogli smo vidjeti i sjajnu koreografiju navijača Sarajeva, Hordi zla, o tome smo već pisali OVDJE.

Također, tokom izvođenja himne Bosne i Hercegovine cijeli stadion je u jedan glas pjevao “Jedna si Jedina”, i navijači Veleža, kao i navijači Sarajeva.

Foto: Printscreen/ Arena Sport

Od samog početka utakmice Sarajevo je bolje izgledalo na terenu, a u uvodnim minutama sarajevski velikan je propustio dvije dobre prilike preko Hebibovića i Kapića.

Mostarski klub je od samog početka utakmice igrao u grču, nije mnogo ponudio, ali ni Sarajevo nije uspjelo iskoristiti izgledne prilike. U 16. minuti susreta Mujakić je izašao sam ispred golmana Veleža, imao je dva saigrača u sredini, ali je pokušao sam završiti i nije uspio.

Tako je Sarajevo definitivno propustilo zicer da dođe do prednosti. A onda nove sjajne prilike pred golom Veleža u 31. minuti, četiri pokušaja u nekoliko sekundi, a potom i finalni promašaj Asmira Suljića iz izgledne situacije. Na poluvrijeme se otišlo sa početnih 0-0.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










U drugom poluvremenu mostarski klub zaigrao je dosta bolje. Velež je bio dominantniji na terenu, što se moglo vidjeti kod dosta ofanzivnije igre, dok je Bordo klub “stao” u odnosu na ono što je prikazao u prvom dijelu igre.

U 70. minuti utakmice finale je prekinuto zbog ubacivanja pirotehnike od strane navijača na teren, a prekid je trajao dvije, tri minute, nakon čega je igra nastavljena.

Do kraja regularnih 90 minuta, niti jedna ekipa nije mnogo rizikovala, pa je susret završen bez pogodaka rezultatom 0-0. Treba naglasiti da je Sarajevo u 90. minuti ostalo sa igračem manje, nakon što je drugi žuti karton, odnosno crveni, dobio Halid Šabanović. Pristupilo se izvođenju penala, gdje su pribraniji bili fudbaleri Veleža.

U prvoj seriji pogađali su Suljić i Ovčina, u drugoj je Dal Varešanović promašio penal za Sarajevo, dok je u drugoj seriji za Velež uspješan bio Nermin Haskić protiv svog bivšeg kluba. U trećoj seriji Šećerović je bio siguran sa bijele tačke, dok je u dresu Veleža lopti prišao Zvonić, ali je njegov udarac odbranio Dizdarević, pa je rezultat ostao 2-2. Četvrtu seriju otvorio je Oremuš, ali je njegov udarac odbranio Bogdanović. S druge strane, Pršeš je pogodio za Velež za 3-2. Naredni igrač Sarajeva koji je šutirao penal bio je Darko Bodul, koji je mirno pogodio za 3-3. Penal za pobjedu postigao je Brandao za konačnih 4-3.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

FIFA World Cup™ Trophy Tour by Coca-Cola širio pravu magiju dva dana u Sarajevu

“FEMINNEM” DOK NE PREMINEM: Popularni bend nakon decenije pauze ponovo na okupu