in

Famozne kikice i obrijana glava su odavno prošlost: Kako danas izgleda Henrik Larsson?

Slatka-Tajna.Eu


Legendarni Šveđanin


Henrik Larsson je bio jedan od najboljih svjetskih napadača na granici dva milenijuma, a većina ljubitelja fudbala ga se sjećaju po igrama u dresu Celtica i Barcelone. 



Ovaj 50-godišnjak je duže od desetljeća u penziji. Godine su učinile svoje i njegov imidž je značajno drugačiji od igračkih dana.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Krajem 90-ih godina bio je prepoznatljiv po kikicama u dresu Celtica i reprezentacije Švedske, da bi nakon toga promijenio imidž te je uglavnom igrao obrijane glave.

The Story Of… Henrik's tongue celebration & the reason he let it go |  celticfc.com

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Danas nosi kratku kosicu koja je u međuvremenu osijedila, dok je s vremena na vrijeme primoran i nositi dioptrijske naočare.

Inače, Larsson je posljednji angažman imao u Barceloni gdje je radio kao pomoćnik Ronaldu Koemanu. Otkaz je dobio na jesen prošle godine.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










U trenerskom poslu mu nije išlo ni približno kao u igračkim danima. Osvajao je trofeje gdje je god igrao, a vrhunac karijere mu je bilo osvajanje Lige prvaka 2006. godine s Barcelonom.

Celtic and Barcelona legend Henrik Larsson, 43, shows that he's still got  it - Eurosport

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Karijeru je počeo u Hogaborgsu, a okončao je u Helsingborgu. Osim za Barcelonu uspješno je igrao za Feyenoord i Celtic. Interesantno da je jednu polusezonu igrao za Manchester United i uspio je osvojiti Premiership.

U karijeri je zabio više od 300 golova na preko 500 odigranih utakmica te osvojio 16 trofeja. Bio je i standarni reprezentativac Švedske, a najveći uspjeh mu je bilo treće mjesto na Svjetskom prvenstvu 1994. godine.

Larsson je bio svestrani napadač poznat po brzini i osjećaju za gol. Posebno je bio vješt u pronalasku slobodnog prostora i izbjegavanju svojih čuvara. Iako je visok 177 centimetra bio je odličan u skoku i igri glavom.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa











Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

LGBT+ najslobodniji u Crnoj Gori

RAT UŽIVO: Zasjeda za ruske tenkove u oblasti Harkiv, strah za sudbinu evakuiranih vojnika iz čeličane Azov, Zelenski se obratio naciji…