in

Dramatično da ne može dramatičnije: Poznati su finalisti “najskuplje utakmice na svijetu”

Slatka-Tajna.Eu


Odlučili su penali


Nottingham Forest je drugi finalista play-offa Championshipa nakon što je poslije penala izbacio Sheffield United. 



Nottinham je dobio prvi meč sa 2:1 te se nakon gola Johnsona u 19. minuti činilo da će oko 30.000 domaćih navijača na City Groundu slaviti do duboko u noć. Gol pogledajte ovdje.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

S obzirom na pobjedu od 2:1 u prvom susretu i vodstvo od 1:0 u revenšu teško je ko vjerovato da populari Šumari mogu ispustiti tu prednost.

Ipak, Sheffield United se nije predavao te je u nastavku uspio preokrenuti rezultat te odvesti meč u produžetke. Prvo je zabio Gibbs-White, a zatim i Fleck čiji gol možete pogledati ovdje.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Produžeci su donijeli izjednačenu igru sa po jednom dobrom šansom na obje strane, međutim rezultat se nije mijenjao pa su pobjednika odlučili penali.

Samba je odbranio prva dva penala gostima, a domaći su bili sigurni. U četvrtoj seriji Lolley je šutirao za pobjedu domaćina, ali je promašio, međutim Samba brani i treći penal te Forest slavi sa 3:2 poslije penala.

Uslijedilo je veliko slavlje, a na teren je utrčalo na hiljade domaćih navijača kako bi proslavili put na Wembley.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Ianče, Forest je posljednje finale koji u svojim vitrinama ima dvije Lige prvaka posljednji put u Premiershipu je igrao još 1999. godine. 

Finale play-offa na programu je 29. maja na Wembleyu. Tamo se već plasiralo Huddersfield koji je izbacio Luton.

Računajući tv i komercijalna prava te zaradu od prodatih ulaznica pobjednik finala play-offa će inkasirati cifru od nevjerovatnih 200 miliona eura zbog čega ovaj susret ima i neformalni naziv najskuplje utakmice.

Ukoliko pobjednik finala play-offa uspije ostati u Premiershipu u prvoj sezoni onda će dobiti još 100 miliona eura, a ukoliko ispadne bit će mu isplaćeno 100 miliona kroz naredne dvije godine.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa











Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

17. maj – m:tel obilježava svjetski dan komunikacija

US Embassy condemns HDZ BIH for rejecting financing of general elections item