Categories: Sport

Široki četiri meča bez publike i 5.000 KM kazne

Nogometni klub Široki Brijeg igraće naredne četiri utakmice bez prisustva publike, odlučeno je na današnjoj sjednici Disciplinske komisije Nogometnog / Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Tim sa „Pecare“ kažnjen je i novčano sa 5.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice 31. kola M:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Sarajeva. Gosti su takođe kažnjeni novčano sa 5.000 KM jer su odbili nastaviti utakmicu iako su se prema mišljenju delegata stekli uslovi.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







„Sarajevu nismo uzeli bodove iako je pravilnikom predviđeno oduzimanje od tri do šest. Nismo se odlučili na taj potez, jer su se i ranije dešavali ispadi navijača na „Pecari“, što je ovoga puta bila olakšavajuća okolnost za Sarajevo“, rekli su iz Disciplinske komisije N/FS BiH.

Prekinutu utakmica 31. kola M:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine juče je Takmičarska komisija registrovala službenim rezultatom 3:0 u korist domaćina. Susret na stadionu „Pecara“ odigran u subotu prekinut je nakon što su dvije minute prije kraja dva igrača Sarajeva, Hamza Čataković i Amer Dupovac, sa tribine pogođeni predmetima u glavu. Nakon što su se službena lica i igrači povukli sa terena, te nakon što je intervencijom policije i zaštitara ispražnjena tribina s agledaocima, službena lica su donijela odluku du su se stvorili uslovi za nastavak meča. Međutima gosti iz Sarajeva odbili su se vratiti na teren i završiti meč u kojem su Širokobriježani do trenutka prekida vodili rezultatom 2:0.

Redakcija

Recent Posts

BOŠNJACI PONOVO NEUJEDINJENI: Hoće li negator genocida postati načelnik Srebrenice?

Česta fraza koju bošnjački političari koriste u javnom prostoru je kako treba ostaviti lične interese…

10 minuta ago

Ramos napušta Evropu

Veteran Sevilje i legenda španske reprezentacije Serhio Ramos na kraju sezone napustit će klub iz…

26 minuta ago

Najmanje 14 poginulih u padu reklamnog panoa u Mumbaiju

Pad reklamnog panoa u MumbaijuFoto: Hemanshi Kamani / ReutersNajmanje 14 ljudi je poginulo, a još…

2 sata ago

Određene sudije drugog meča Zvezde i Partizana

Iz ABA lige saopštili su danas imena sudija za drugi meč finala plej-ofa ABA lige…

2 sata ago

Punjene prženice spremne za 5 minuta

Hljeb i jaja su najčešće naši izbori kada je doručak u pitanju. Pa zašto ne…

3 sata ago