in

Pogledajte haos na magistralnom putu M-17…

Slatka-Tajna.Eu

Potpuni saobraćajni kolaps vlada na najfrekventnijem putu u FBIH – M-17, a posebno je kritično u mjestu Brankovići kod Žepča.

Kiša i nevrijeme uzrokovali su haos na putu M-17, zbog čega se saobraćaj na ovoj dionici puta odvija naizmjenično jednom trakom, a na licu mjesta su i vatrogasci.

Snažno nevrijeme praćeno kišom, grmljavinom i vjetrom zahvatilo je posebno područje Zenice, međutim, kritično je bilo i u Donjim Ahmićima.

Kako javljaju mještani, potpuno je poplavljeno vikend naselje, te onemogućen prilaz za desetak objekata.

-Nakon sat vremena borbe sa odronima, jezerima, trotoarima, izvaljenim drvećem, granama, udarima…, opet ne mogu proći – napisala je vlasnica vikend objekta u Donjim Ahmićima.

Podsjetimo, kiša koja je padala izazvala je plavljenje brojnih saobraćajnica u Zenici, a zbog drveća koje je palo saobraćaj je bio obustavljen u naseljima Mokušnice kod Kazneno-popravnog zavoda Zenica i u Travničkoj ulici.

U naselju Mokušnice drvo je palo na automobil, vjetar je bukvalno nosio fasadu sa zgrada, ali i čupao drveća.

Snažni vjetar “kidao” je krov od balkona u naselju Makovi, nosio kontejnere, drveća. Vjetar je nosio i bašte ugostiteljskih objekata, a još se zbraja šteta.

Kako su kazali iz policije za 072info, saobraćaj je normaliziran u Travničkoj, na GGM-u kod zeničkog zatvora, ali i Nemili.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










-Nema povrijeđenih osoba usljed nevremena – kazali su iz policije za 072info.

Zbog brojnih poplavljenih saobraćajnica, privremenih obustava u pojedinim dijelovima grada, u Zenici vlada potpuni saobraćajni kolaps.

Podsjetimo, u naselju Bojin vir zabilježen je i udar groma u drvo koje je iščupalo dio trotoara.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Evo ko je brat tragično stradalog Igora Starovića

Lepršave haljine latino dive pravi su spas za vrele dane