in

Novi skandal zbog varanja na Eurosongu, Rumunija tvrdi: Nismo Ukrajini dali 12 bodova! – Senzacija

Slatka-Tajna.Eu

EBU je analizirao glasove žirija nakon druge generalne probe druge polufinalne večeri Eurosonga 2022. i utvrđene su određene nepravilnosti u glasovanju šest zemalja.

Nakon optužbi za varanje na Eurosongu oglasila se i šefica rumunjske delegacije Julijana Marčuk koja tvrdi da je 12 bodova koje je Bukurešt dodijelio Moldaviji pripalo Ukrajini te da ne razumije zašto je EBU poništio glasanje njihovog žirija.

– Iz Torina sam zvala Bukurešt, tražila sam da mi daju rezultat, jer do tog trenutka nisam znala i detalje o tome kako je žiri organiziran u studiju. Saznala sam da je glasanje organizirano po svim pravilima EBU, uz obavezno prisustvo zapisničara, koji je stigao u studio prije članova žirija. Članovi žirija nisu mogli komunicirati jedni sa drugima. Nisu mogli pričati. Svaka osoba je potpisala svoje glasove. Nisu vidjeli ni konačan rezultat žirija. Ne znamo u čemu je problem! – kazala je Marčuk za rumunjski Telejurnal i tvrdi da je rumunjski žiri poštovao sva pravila koja je EBU postavila.

EBU je analizirao glasove žirija nakon druge generalne probe druge polufinalne večeri Eurosonga 2022. i utvrđene su određene nepravilnosti u glasovanju šest zemalja.

– Rumunjska televizija se u potpunosti posvetila sudjelovanju na Euroviziji 2022, plaćajući kotizaciju i pripremajući, zajedno sa svojim VRS timom, projekt koji je uživao priznanje javnosti. Međutim, bili smo iznenađeni kada smo otkrili da rezultat glasanja rumunjskog žirija nije uzet u konačnu rang listu, pri čemu su organizatori dodijelili još jedan set bodova natjecateljima u finalu, u ime žirija naše zemlje. Preciziramo da je žiri u Rumuniji odlučio predstavnicima Moldavije dodijeliti maksimalan broj bodova – tvrdi se u priopćenju rumunjske televizije.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Podsjećamo, u subotu navečer, oko 20 sati, netom prije nego što je započelo glasovanje, EBU je objavio izjavu sugerirajući da se ‘iza kulisa’ događala drama.

– Ovaj proces je potvrdio Nezavisni monitor za glasanje – rekli su. Zemlje koje su bile izuzete iz glasanja su Azerbajdžan, Gruzija, Crna Gora, Poljska, Rumunjska i San Marino.

ekskluziva.ba

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Igor Starović je ludo volio voditeljku: Preminuli muzičar ovako je pričao o vezi sa Draganom Katić! – Senzacija

Vlade RS usvojila Nacrt izmjena i dopuna Zakona o turizmu