in

Guardiola otpisao svog “miljenika” i poručio mu da traži novi klub

Slatka-Tajna.Eu


Nije standardan u ekipi kao prije


Njemački reprezentativac Ilkay Gundogan prethodnih sezona bio je jedan od najstandardnijih igrača Manchester Cityja, ali se to ove sezone neočekivano promijenilo.



Mnogi su iznenađeni što je Pep Guardiola odlučio da Gundoganu smanji minutažu i njemački veznjak većinom priliku dobija s klupe za rezervne igrače.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Iako je bio jedan od najbitnijih igrača prethodnih sezona Guardiola je odlučio da malo promijeni stvari u svom veznom redu.

Engleski mediji objavili su jutros da je Gundogan imao otvoren razgovor s Guardiolom oko svoje budućnosti i poručio je da nema namjeru da i u narednoj sezoni većinu mečeva počinje kao rezerva.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Sky Sports je objavio jutros da je Guardiola svjestan koliko je Gundogan nezadovoljan zbog svog statusa u ekipi, te je dao dozvolu njemačkom veznjaku da traži novi klub.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Manchester City će staviti Gundogana na transfer listu, te će njegova cijena biti oko 25 miliona eura s obzirom da ima još samo godinu dana ugovora sa engleskim klubom.

Špekuliše se da bi Gundogan mogao da se vrati u Njemačku i potpiše za Bayern, a pored minhenskog kluba za njega su interes pokazali još Arsenal, Chelsea i Milan.

Gundogan je u Manchester City stigao na ljeto 2016. godine iz Borussije Dortmund za 30 miliona eura. Za Građane je odigrao 252 utakmice, te je zabio 47 golova i upisao 33 asistencije.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa










Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Pokojni Vidoje imao kolekciju satova od 4 miliona dolara: Hvalio se na mrežama skupocjenim brendovima, a neki tvrde da su sve kopije! – Senzacija

Pobjednici Evrovizije će prodati trofej kako bi prikupili novac za Ukrajinu