in

RAT UŽIVO: Zastrašujući podaci o ruskim gubicima od početka agresije na Ukrajinu, Rusi jutros izveli raketni napad na Lavov…

Slatka-Tajna.Eu

[{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/05\/fsvm3kxxoamopu9.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/05\/fsvm3kxxoamopu9.jpg”,”caption”:””,”bg”:”72705f”},{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/05\/fsv4z35wiaeqomj.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/05\/fsv4z35wiaeqomj.jpg”,”caption”:””,”bg”:”c2bfbf”},{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/05\/fsvzvztwiam3uoc.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/05\/fsvzvztwiam3uoc.jpg”,”caption”:””,”bg”:”7c7d78″}]

10.20 Zastrašujući podaci o ruskim gubicima od početka agresije na Ukrajinu.

09.30 Pojavljuju se nove informacije o jutarnjem raketnom napadu u regiji Lavov. 

Guverner regije Maxim Kozitski rekao je da je u napadu pogođena vojna infrastruktura i da je jedna osoba ranjena, a u novoj je objavi putem Telegrama rekao je da su “četiri neprijateljska projektila pogodila vojni objekt”.

“Objekt je potpuno uništen. Prema preliminarnim informacijama, nema stradalih. Niko nije zatražio liječničku pomoć”, dodao je.

Regionalno zračno zapovjedništvo “Zapad” ukrajinskih zračnih snaga objavilo je  na društvenim mrežama da je nekoliko projektila ispaljeno iz Crnog mora na regiju Lavov. Dvije rakete su uništene prije nego što su pogodile mete, dodali su.

08.20 Britanski obavještajci objavili su novi izvještaj. “Vjerovatno je da je Rusija izgubila jednu trećinu kopnenih snaga koje je poslala u invaziju na Ukrajinu”, stoji u izvještaju koje je objavilo ministarstvo odbrane Velike Britanije.

U svom najnovijem ažuriranju, Ministarstvo odbrane izvijestilo je da je ruska ofanziva u Donbasu, istočnom industrijskom srcu Ukrajine, “izgubila zamah i značajno zaostala za rokom”.

07.30 „Neprijatelj ne prestaje sprovoditi ofanzivna dejstva u istočnoj operativnoj zoni. Prijetnja raketnim i bombama na objekte na teritoriji Ukrajine sa teritorije Republike Bjelorusije ostaje. U pograničnim područjima nisu isključene provokativne akcije jedinica Oružanih snaga Republike Bjelorusije. U sjevernom pravcu, neprijatelj nastavlja jačati zaštitu ukrajinsko-ruske granice u regijama Brjansk i Kursk, puca i izvodi zračne udare na teritoriju Černjigovske i Sumske oblasti”, objavio je Glavni stožer Ukrajinske vojske.

07.00 Stugna-P ATGM operater ukrajinske 24. mehanizirane brigade uništava ruski MT-LB u oblasti Lugansk.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










06.00 U sklopu trodnevnog putovanja koje će ga također odvesti u Ujedinjene Arapske Emirate i u Pariz, američki državni tajnik Antony Blinken otputovat će u Berlin kako bi nazočio neformalnom sastanku ministara vanjskih poslova NATO-a koji je započeo sinoć i traje i danas. 

State Department je rekao da će saveznici i partneri razgovarati o svom jedinstvenom odgovoru na kontinuirani brutalni rat Rusije protiv Ukrajine i nadolazećem summitu čelnika u Madridu.

Saveznici će također usvojiti novi strateški koncept NATO-a koji će usmjeravati rad saveza u sljedećem desetljeću, dodaje se.

05.00 Ukrajina je pobijedila na sinoćnjem Eurosongu, a ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski obećao je dati sve od sebe da njegova zemlja ugosti Eurosong sljedeće godine.

Pobjednik natjecanja tradicionalno je domaćin finala sljedeće godine, ali s žestokim borbama koje traju u Ukrajini, nije jasno gdje će se održati 2023.

Kad je na Twitteru sugerirano da bi, ako Ukrajina ne može biti domaćin, Velika Britanija – koja je na drugom mjestu – trebala ponuditi domaćinstvo, ministar odbrane te zemlje Ben Wallace je odgovorio: “Na ovaj ili onaj način to će biti u Ukrajini!”

Zelenski je zahvalio Kalusha Orchestri na pobjedi i svima koji su glasali za Ukrajinu.,

‘Siguran sam da naš pobjednički akord u borbi s neprijateljem nije daleko’, dodao je.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

CIJEPANJE STVARI I LOM: Miljana i Zola u klinču

Što te ubije, to te pojača: Juventus potpisuje Ivana Perišića!?